Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cos pozazdroscilem kolegom i zastanawiam sie nad zmiana kierunkowskazow z pomarańczowych na białe. Czy polecacie oryginały, jakieś Helle itp, czy moze do e-32 moga też być zamienniki, np. z Allegro? Jekies doswiadczenia z jakoscia (szczelność, jakość mocowan, obejmowanie zarowki, dokladnosc pasowania)? Pytam bo w T4 nabral sie poprzedni wlasciciel na taniochy i odstaja mi po 2 cm.

Ile trzeba na to wydać?

(OO=[][]=OO)
Opublikowano

Polecam kieruneczki Depo.Są na allegro po 35 za sztuke.Posiadają atest i są dobrze wykonane.Siedzą dokładnie tak jak oryginalne.Zobacz na zdjecie w moim profilu - mam wlasnie te o ktorych mowie.Ew moge przeslac Ci wiecej fotek.

Są jeszcze klary,tj z przezroczystym całkowicie kloszem ale to wydatek blisko 200 zł.

Opublikowano

Były także i przydymiane,ale jeśli chodzi o przydymiane DEPO to są one stosunkowo mocno przydymiane.Znajdziesz je na allegro.

Generalnie to co firma to albo mniej albo bardziej przyciemniony jest.

Opublikowano

Biale:

http://dagmar.win.pl/sklep/shopping/product_enlarge.php?id=77

lub dymione:

http://dagmar.win.pl/sklep/shopping/product_enlarge.php?id=78

Ja zakupilem dymione, konkretnie w tym sklepie. Bardzo szybka i bezproblemowa dostawa.

Firma DEPO a wiec wykonanie porzadne.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=6551

Tylko tyle. Bo miedzy czasie wystawilem auto do sprzedazy, nastala zima itp. Ogolnie jeszcze nie zalozone, leza sobie spokojnie w szafie i czekaja na lepsze czasy. A te (mam nadzieje) tuz po Wielkanocy.

Generlanie, jak dla mnie to biale sa 'zbyt biale', IMHO dymione daja ladniejszy efekt ale to juz kwestia indywidualnego gustu.

Opublikowano
Mi sie podobają białe te które mam u siebie - to zalezy od koloru auta.Wcześniej podałem jeszcze linka do kierunkow ktore sa jeszcze ciemniejsze niz te twoje.
Opublikowano
Dzieki za linki, mysle ze do czarnej (diamanschwarzmetalic) najlepsze beda te lekko dymione. Jakos tak sie te czasy zminiaja, ze zolte zaczely mnie draznic i tracic myszka. Widzialem kiedys 730 z szerokim grillem i wlasnie jasnodymionymi kierunkami - niby taka sama jako moja, a prezentowala sie o wiele lepiej. Tak wiec jak sie ociepli to chyba cos podzialam.
(OO=[][]=OO)
Opublikowano

Krzysiek ja mam dymione zobacz sobie...

coś mnie męczą białe kierunki ale z tyłu, jak bedzie cieplej to poekperymentuje z białą folią do lamp.

Opublikowano
coś mnie męczą białe kierunki ale z tyłu

Widziales kiedys jakies lampy do E32 inne niz oryginalne? Do E34 jest tego max, do E36 jeszcze wiecej a do E32 jeszcze nigdy nie widzialem.

Opublikowano

Widzialem cale czerwone, ale czy to byly oryginaly? Nie wiem. Tez myslalem, ze z tylu by sie przydaly dymione, bo jak to tak inaczej z tyłu i przodu. Moze jakies cale czerwone? Myslicie, ze to co widzialem to byla folia? Musze poszperac, moze jakies namiary znajde na czerwone. Do e-38 sa oryginalnie w BMW w katalogu z bialymi kierunkowskazami. ładnie to wyglada.

Jellito: twoja fura tez mnie zainspirowala. Jak mocno masz dymione? Wyglada bardzo ladnie. W sumie to chyba mamy podobne 7mki.

(OO=[][]=OO)
Opublikowano

Ja dziś walczyłem z wymianą kierunków z przodu i z boku.

Bmke ma srebną i mysle że pasują mi białe kierunki, choć długo sie zastanawiałem na dymionymi. Kupiłem Depo i pasują idealnie. Za komplet (4 sztuki, 2xprzód i 2x bok) zapłaciłem 100zł (2x30+ 2x20)

Jeździłem po stacjach w poszukiwaniu żarówek pomarańczowych ale żadne nie pasowały bo te kropki co trzymają żarówke, białe żarówki mają idealnie po przekątniej a pomarańczowe nie. Jutro musze się wybrać do jakiegoś sklepu motoryzacyjnego. :cool2:

Mam nadzieje ze bede mieli bo narazie mam białe kieruniki i żarówki :mad2:

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano

Jeździłem po stacjach w poszukiwaniu żarówek pomarańczowych ale żadne nie pasowały bo te kropki co trzymają żarówke, białe żarówki mają idealnie po przekątniej a pomarańczowe nie. Jutro musze się wybrać do jakiegoś sklepu motoryzacyjnego. :cool2:

"Na szybko" to się robi tak że się spiłowuje jedną "kropkę" i po kłopcie :wink:

Opublikowano

"Na szybko" to się robi tak że się spiłowuje jedną "kropkę" i po kłopcie :wink:

A wiesz że o tym nie pomyślałem, zaraz ide sobie popiłować :)

THX

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
coś mnie męczą białe kierunki ale z tyłu

Widziales kiedys jakies lampy do E32 inne niz oryginalne? Do E34 jest tego max, do E36 jeszcze wiecej a do E32 jeszcze nigdy nie widzialem.

saintman.... ne ebayu są tylne lampy z białym kierunkiem do e32. Tyle tylko że to nie są oryginały (bo takich nigdy nie było) tylko profesjonalnie przerobione. I muszę powiedzieć że to wygląda naprawdę extra. Takie same lampy pojawiły się kiedyś na allegro, ale cena była kosmiczna.

A co do całych czerwonych to były takie oryginały hella.

a co sądzicie o tej blendzie.. nie mam tego u siebie:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=45836086

Opublikowano
Soryy ale IMHO cena jest absotulnie wyssana z palca.

Opublikowano

Może Radek zrobi nam promocje za hurt, jeśli saintman kupisz je ze mną :norty: :norty: :norty:

umieszczę zdjęcia na dowód że są takie kierunki, jak zniknie aukcja.

http://img40.exs.cx/img40/2148/biaekierunki8gj.png

RADEK JEŚLI MASZ MOŻLIWOŚĆ TO ZAPODAJ ZDJĘCIA 7 Z BIAŁYMI KIERUNKAMI