Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wczoraj cos mi strzelilo w okolicy mostu i nie wiem slychac ze cos sie kreci ale auto nie chce jezdzic na obroty wchodzi i nie wiem co to jest. Bo gadalem z mechanikiem i mowil mi ze moze to byc jakies gumowe sprzegielke. A Wy jak myslicie?
Opublikowano
Kolego..mi sie wydaje ze umarl Ci most..jesli chodziles bokiem lub paliles laka(szczegolnie wssteczny-jeden) to duze prawdopodobienstwo ze mogl sie rozsypac..
Opublikowano
Ojj to zalezy kolego..czy chcesz wymienic cale sprzeglo..z dociskiem i lozyskiem oporowym czy tez tylko uszkodzona czesc..ja za komplet placilem lacznie z robocizna jakies 450zl ale to bylo z 1,5roku do tylu i tej ceny tez nie ejstem pewien!
Opublikowano
To wkońcu most czy sprzegło. Są połącze nie gumowe na wale moze one ci puściły. Może też ukręciła ci się półoska lub przegłub strzelił.Najlepirj to podnieś auto za most do góry żeby dwa koła były z górze i puść sprzegło na jedynce. Zobaczysz czy ci się koła kręcą, a może tylko jedno będzie chodzic. To wtedy od silnika do mostu będzie ok. Kiedyś miałem przypadek z dostawczakiem. Taki sam strzekiło i nic. Wał się krcił a ato stoi. I połośka się skończyła. Spraedz to. Wystarczy lewarek.
Opublikowano
Najprawdopodobniej do wymiany most. Cena za używkę - 250-400zł (najlepiej z jakiegoś po dzwonie), robocizna ok 200zł. Możliwe że trzeba będzie wymienić też gumy przegubów. Całość ok 500-600zł