Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukałem i nic szczególnego nie znalazłem. Chciałbym u siebie w compact założyć spryskiwacze reflektorów.

Jakie zmiany ?

jak to podłączyć wszystko ??

Opublikowano

Witam,

Najlepiej jakbyś trafił calutki komplet czyli

1. Duży zbiornik

2. Dużą pompkę

3. Spryskiwacze oczywiście :)

4. przewody od pompki do spryskiwaczy.

Nie wiem jak podłączyć to do instalacji elektrycznej bo u mnie chyba co 5 mycie szyby myje reflektory, a jak podlączysz pompke od spryskiwaczy do pompki od szyby to będzie za każdym razem myć reflektory, a więc zużycie płynu będzie kosmiczne :mad2:

Kamil
Opublikowano
Witam,

Najlepiej jakbyś trafił calutki komplet czyli

1. Duży zbiornik

2. Dużą pompkę

3. Spryskiwacze oczywiście :)

4. przewody od pompki do spryskiwaczy.

Nie wiem jak podłączyć to do instalacji elektrycznej bo u mnie chyba co 5 mycie szyby myje reflektory, a jak podlączysz pompke od spryskiwaczy do pompki od szyby to będzie za każdym razem myć reflektory, a więc zużycie płynu będzie kosmiczne :mad2:

no tak ale fabrycznie sa spryskiwacze chowane....z tym ze wystarczy zmienic ta listwa co jest pod reflektorami czy zderzak ?? bo jak sama listwe to przy okazji wymienuiłbym sobie nereczki na te po F.LL

Opublikowano
ja nie mam chowanych, a mam fabryczne spryskiwacze, na 99,99% nie musisz zmieniać zderzaka tylko grill :)

moge cie prosic o zdjęcie jak one wyglądają ?? bardzo mi na tym zalezy :D

Opublikowano
ja nie mam chowanych, a mam fabryczne spryskiwacze, na 99,99% nie musisz zmieniać zderzaka tylko grill :)

moge cie prosic o zdjęcie jak one wyglądają ?? bardzo mi na tym zalezy :D

Zaraz poszukam na allegro bo nie mam cyfrówki a aparat w komórce mam nie najlepszy ;)

Kamil
Opublikowano

tu masz w którym miejscu są spryskiwacze oraz jak ma wyglądać zbiornik płynu, niestety ktoś mu chyba ukradł końcówki spryskiwaczy http://moto.allegro.pl/item347329710_bmw_328i_se_328_e36_w_nowej_super_cenie.html

Będę szukał dalej może znajdę jak to u mnie wygląda

EDIT:

No i udało mi się znalazłem jak to u mnie wygląda :

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4685488

Kamil
Opublikowano
o takie właśnie mie chodziło.

teraz badz madry i pisz wiersze jak to wszystko do kupy podłączyć zeby to dzaiałało :D

Poszukaj na allegro kompletnego zestawu. Jak lubisz pomajsterkować to powinieneś sobie poradzić, a jak nie to zawsze są mechanicy ;)

Kamil
Opublikowano
cos tam pomajstruje. A mozecie mi powiedziec czy była jakas zasada wystepowania tych spryskiwacz ?? tzn jakies roczniki czy moze zaleznie od pojemnosci ?? Bo moze cos na szrotach tez poszukam i zdemontuje - demontując bede wiedział jak zamontowac :D
Opublikowano
cos tam pomajstruje. A mozecie mi powiedziec czy była jakas zasada wystepowania tych spryskiwacz ?? tzn jakies roczniki czy moze zaleznie od pojemnosci ?? Bo moze cos na szrotach tez poszukam i zdemontuje - demontując bede wiedział jak zamontowac :D

Była zależność i to bardzo istona... pierwszy własciciel :cool2: spryskiwacze były na liście opcji dodatkowych :mrgreen:

Kamil
Opublikowano
czyli na szrotach to jak szukanie igły w stogu siana :(

Niestety cięzko będzie, a co do szrotów to ostatnio byłem w szoku. Szukałem nakładki progu (takiej plastikowej w kabinie) pojechałem na największy znany mi szrot na mazurach i się pytam o BMW E36, a tam nie było żadnej, ale to żadnej sztuki byłem w szoku bo na placu było pewnie z 500 aut, a niebyło żadnej E36.

Spróbuj podzwonić po ludziach co sprzedają na allegro całe auta na części wtedy będziesz miał caly komplet w jednym miejscu

Kamil
Opublikowano

hehe nikt nie mówił, że będzie lekko. Podzwoń do tych co sprzedają całe auta może akurat będą mieć :)

http://www.allegro.pl/search.php?string=bmw+e36+na+cz%C4%99%C5%9Bci&order=pd

EDIT:

proszę a tutaj pełen komplet tylko byś musiał dokupić jeden spryskiwacz bo jest uszkodzony, ale podobno ze skody pasuje ;)

http://moto.allegro.pl/item346983545_spryskiwacze_lamp_bmw_3_e36_97_.html

Kamil