Skocz do zawartości

Blokada skrzyni biegów w gałce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Moje BMW /316i K 94/ posiada niestandardowe rozwiazanie blokady skrzyni biegów, które znajduje się w gałce drążka skrzyni biegów. Niestety oryginalna gałka już dawno się wyałtowała i zamontowano standardową, nieotwieraną przez co blokada nie jest używana. W poznańskich salonach i serwisach BMW nic o takich nie słyszeli, nawet u Smorawinskiego skad jest auto patrzą ze zdziwieniem :mad2:

Czy ktoś wie gdzie taką gałke można znaleźć?

Opublikowano

HAHAHAHA :D skąd ja znam ten problem , a już pamiętam mam to samo :cool2: muszę Cię zmartwić przeszukałem milion stron dzwoniłem do kilkunastu firm co montują blokady i nikt , ale to nikt o czymś takim nie słyszał a co dopiero żeby mieli takie gałki, ale mam jeszcze małą nadzieję, że namierzę pierwszą właścicielkę i ona da mi namiar na firmę co jej zamontowała te gówno...

Jak coś znajdę to dam Ci znać :roll2:

Kamil
Opublikowano
  • Autor

Jak byś coś znalazł będe w siudmym niebie. Pierwsza właścicielka mojego auta nie ma zielonego pojęcia skąd to ma bo już kupiła w salonie z tą blokadą na wyposażeniu. To jakieś niemieckie diabelstwo. Moge spisać z naklejki na szybie bo ją jeszcze mam ale ja nicht versteien z niemieckiego :D

:cry2:

Opublikowano
ja mam auto z Polskiego salonu więc domyślam się, że założona jest w Polsce. Słuchaj podeśle Ci dane na priv i mógłbyś zadzwonić na informację do telekomunikacji polskiej i dowiedzieć się o numer bo nie mam stacjonarnego telefonu i nikt z moich znajomych nie ma :mad2: a jak będę miał numer to może się dowiem gdzie to gałkę można kupić...
Kamil
Opublikowano
wysłałem Ci wiadomość czekam na odpowiedź.
Kamil
Opublikowano
  • Autor
ok. dzięki!
Opublikowano
Tylko to są dane pierwszej właścicielki mojego auta jak będziesz mial numer to wyślij mi go na priva nie dzwoń do niej :P
Kamil
Opublikowano
  • Autor
masz wiadomosc. generalnie pod takim adresem i nazwiskiem nie figuruje telefon stacjonarny wiec albo nie ma, albo zastrzezony :(
Opublikowano

a to dziwna sprawa z tym, że to są zabezpieczenia z Niemiec bo moje auto ma z Niemcami tyle wspólnego, że zostało tam zaprojektowane i wyprodukowane nigdy tam nie było eksploatowane od razu przyjechało tutaj do pierwszej właścicielki . Po rozkodowaniu vinu nie było wspomniane, że auto ma w wyposażeniu dodatkowym blokadę skrzyni biegów, więc z tego wnioskuje, że założono ją w Polsce. Szkoda, że nie ma telefonu, kurde może jak będę teraz w Warszawie to podjadę do niej i się poprostu zapytam gdzie tą gałkę można kupić .

Mam nadzieję, że psem mnie nie poszczuje :)

Kamil
Opublikowano
  • Autor

Moje tez bylo sprowadzone nowe ale juz z tym szajsem i kupione w salnonie, a babka byla pierwsza wlascicielka. co wiecej przez 6 lat serwisowala auto u nich.

Spisze dane z najleki o tej blokadzie i zobaczymy czy cos sie uda znalezc.narka

Opublikowano
znasz niemiecki ? bo można by napisać email do ASO w DE albo poszukać na www.ebay.de ja niestety nie znam niemieckiego wiec nawet niewiem co wpisać w wyszukiwarce na eabyu :mad2:
Kamil
Opublikowano
  • Autor
Ja mam ten sam problem mimo 8 lat nauki tego langlicza :(, nic nie rozumiem z ich www...szajse....
Opublikowano
hehe niemieckiego i rosyjskiego jakoś nigdy mi się nie chciało uczyć... jak tylko słyszę te języki to mi ciarki po plecach przechodzą :)
Kamil
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wszytsko juz wiem. Firma jaka zakladala te blokady to : http://www.wim-stoll.com.pl/index.php?dzial=kontakt z siedziba w Warszawie

Odpisali mi, ze od blisko 12 lat nie montuja juz tych blokad z otwierana galka i nic nie moga poradzic bo galek tez nie posiadaja :D Polecaja za to inne rozwiazania ze swojej oferty ale nasz patent juz nie bedzie raczej dzialac....

Pozdro