Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem co się stało? Jadę sobie wczoraj z pracy wszystko elegancko staje na światłach chce ruszyć i nagle coś mi biegi nie wchodzą co zmiana biegu coraz gorzej pedał od sprzęgła miękki się zrobił ale odbija w górę! Dzisiaj już mi żaden bieg nie wchodzi co może być przyczyną? Posiadam E 36 318 z 92roku
Opublikowano
Sprawdź poziom płynu hamulcowego bo to jest ten sam zbiorniczek i jak jest mało to prawdopodobnie siłownik bo sprzęgło jest hydrauliczne.
Opublikowano

w BMW E36 nie ma linek od sprzęgła.

Niski poziom płynu hamulcowego powinien być zasygnalizowany na desce rozdzielczej odpowiednią kontrolką.

Siłownik ( a raczej jego tłoczek i uszczelnienie ) pod wpływem czasu i użytkowania lubi się zepsuć.

Jesli siłownik będzie dobry - to jeszcze może być łożysko wyciskowe, tarcza sprzęgła, docisk ( słoneczko ) itd......

Pzdr

Opublikowano

Oczywiście pokazywało mi cały czas że brak płynu ale nie sądziłem że ma to coś związane ze sprzęgłem itp hehe muszę wskoczyć po płyn a czy będzie to trzeba jakoś odpowietrzać czy wystarczy po pompować pedałem sprzęgła???

Dzięki chłopaki