Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

rozglądam sie za 330D kombi. Proszę o poradę, który rocznik wybrać. Myślałem o 2002r.

Pytanie 1. o skrzynie biegów. Widziałem gdzieś w ogłoszeniach tą wersję z 6 biegową skrzynią, ale nie mogę teraz takiego znaleźć.

Czy ta wersja była może montowana od któregoś roku?

Pytanie 2. to czy był lifting 330D i jesli tak to kiedy

A tak dodatkowo zapytam, czy zna ktoś dobre źródło w Niemczech lub Polsce na zakup tego konkretnego modelu?

Pozdrawiam i dziekuje

Plodz1

Dylematy
Opublikowano

Pytanie 1. o skrzynie biegów. Widziałem gdzieś w ogłoszeniach tą wersję z 6 biegową skrzynią, ale nie mogę teraz takiego znaleźć.

Czy ta wersja była może montowana od któregoś roku?

O ile ja wiem, skrzynie 6 biegowe były montowane do silnika 204KM czyli od roku 2003. Skrzynie do 184KM wersji były 5 biegowe.

Pytanie 2. to czy był lifting 330D i jesli tak to kiedy?

Lifting tak samo jak każdej innej E46 czyli w drugiej połowie 2001 roku. Potem dodatkowo w 2003 roku zastosowano mocniejszy silnik 204KM.

Co do kupna - ja polecam komisy przy autoryzowanych salonach - cena może wyższa, ale często dostajesz gwarancje na auto używane.

Jeśli znasz się dobrze na mechanice możesz także spróbować z prywatnego ogłoszenia. Odradzam tureckie komisy.

Pzdr

Opublikowano

dzięki za info.

p.s. jesli ktos w ciagu 2 tyg. bedzie mial takie autko do sprzedania to proszę o kontakt.

Pozdrawiam

Plodz1

Dylematy