Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na forum.

Mam problem mały. Czy ktoś może wie czy zmieniarki były (są ?) jakoś zunifikowane. Brakuje mi kasety do tego ustrojstwa w 740 '94 i nie bardzo wiem jak się zabrać za poszukiwania.

Pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano
Te same magazynki są w zmieniakach Pioneera - takie bardzo kanciaste z błyszczącym frontem :) - nie pamietam teraz symboli zmieniarek - chyba zmieniarki z serii "M"

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Musi być to magazynek do E38 przed liftingiem - tylko i wyłącznie, ewentualnie z E32 i E34, ale to już niekoniecznie, bo w tych modelach były różne zmieniraki.

To są takie magazynki :

http://www.allegro.pl/item343962320__pioneer_pd_m501_magazynek_6cd_bcm_.html (razem ze zmieniarką :) )

http://www.allegro.pl/item342285426_magazynek_bmw_e31_e38_oryginalny_pioneer_super_.html - ale bardzo drogo

Magazynek przeciętnie kosztuje 40-60zł. Miałem takie magazynki, ale w ostatnim czasie sprzedałem 3 szt. i została mi 1 szt. na "rezerwę".

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

I wiem co chciałem wiedzieć. Wielkie dzięki.

A tak przy okazji i z innej beczki, to nie wiesz może skąd wytrzasnąć jakąś instrukcję, książkę gdzie można wyczytać co oznaczają te kontrolki, których znaczenie nie jest takie jednoznaczne? Poszukałem po nacie ale nieszczególnie mi wyszło.

Opublikowano

Wiesz, teraz konkretnie to chodzi mi o takie małe, pomarańczowo czerwone, czteroramienne śmigiełko, znajdujące się na konsoli między fotelami, zupełnie po prawej. Na wysokości dolnych przycisków sterujących wyświetlaczem na tej konsoli (nie mogę dać foty bo żona pojechała w miasto). Wydaje mi się, że zapłonęła kiedy majstrowałem przy funkcji 'zeit' (co to jest ten 'czas', bo resztę rozgryzłem?) ale to może być przypadek.

Tylko, że póki nie zapaliła się nie miałem pojęcia, że ona w ogóle istnieje. I jak mi się znowu coś zaświeci to mógłbym zajrzeć se do źródła zamiast zawracać głowę ludzim na forum pierdołami.

Opublikowano
Pewnie chodzi o kontrolkę załączenia wentylacji o określonej godzinie. Funkcja Aux. Ventilation (ang.)

Stronka

Opublikowano

Prawdopodobne.

A jak to wyłączyć? Są jakieś dostępne źródła z info na takie tematy?

Magazynek już mam, kumpel miał kiedyś takiego Pioneera i została mu para. Tylko póki co nie mam w co wsadzić tego magazynka :(.

Opublikowano

1. Jeżeli nie masz navi - kupić w ASO instr. obsługi E38 - ok. 70-80zł.

2. Jeżeli masz navi, to masz wszystko w menu Aux. ventilation

3. Jeżeli nie masz navi, to też masz na wyświetlaczu zegarek i funkcję wentylacji ...

Stronka