Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problemy z wolnymi obrotami

wymienilem przepustnice z czujnikiem wymienilem czujnik temperatury od komputera przepustnice silnik krokowy sonde lambde swiece kable nw regulator cisnienis paliwa

a problem polega na tym ze jak odlacze kabel ok krokowca silnik chodzi idealne stalem obroty 1000obr/min (- to ze nie 800) na gazie 1200obr/min przy hamowaniu szczegulnie ostrym przy daniu na luz przy duzej predkosci auto nie gasnie obroty stalem nie skacza i odpalanie rano jest do przyjecia

jak podlacze krokowca auto nie odpala be gazowania obroty nie stabilne gasnie przy dojezdzie do skrzyzowania hamowania dawania na luz poprosu masakra

kupilem drugiego krokowca z sprawnego auta nawet dalem czysciw w ultradzwiekach silniczek jak z zew tak i wew wyglada jak nowy bez grama brudu i dalej to sam co moze byc przyczyna gdzie jeszcze szukac problemu juz braklo mi pomyslow juz chyba nie ma czesci ktorej nie wymienilem

Opublikowano
nie nie problem tylko na BP gaz mnie nie interesuje u problem z gazem nie pisal bym tu tylko na jakims forum gazownikow :) ale problem jest na bezynie na gazie jest lepiej ale teraz jezdze z odpietym krokowcem bo tylko tak da sie jezdzic
Opublikowano
niewiem czy u ciebie tez tak jest ale często gdy masz gaz jest tez zwezka przez która podawana jest mniejsza ilość paliwa a czasem się zapycha gdy nie używasz benzyny długo mój kumpel tak miał tylko ze w fordzie ale może dowiedz się od kogoś kto się zna na gazie