Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,podczas jazdy po nierównościach(droga leśna) nagle przestał działać mi czujnik od paliwa(wskazówka opadła),już raz miałem podobny problem i oddałem auto do mechanika(ale chyba sie nie sprawdził) po odebraniu wszystko było ok do dzisiaj!!

Postanowiłem że sam zobaczę do pływaka! Wiec po zrzuceniu tylnej kanapy

mam 2 dekle,pod deklem z lewej strony jest 1 kostka a pod drugim z prawej sa 2 kostki,wiec moje pytanie jak sie dostać dalej do pływaka??? Czy to może byc wina tylko pływaka czy może jakiegoś czujnik???

Z góry dzieki za pomoc

Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano

Najprawdopodobniej sie zaciąl pływak albo przepalił. odkecasz bodajże 4 wkręty na krzyżak i zdejmujesz te pokrywki. pod lewą jest tylko pływak a pod prawą pompa paliwa z pływakiem. nastepnie zdejmujesz węzyki z plastikowych końcówek obudowy, kolejny krok to odkręcenie dużej czarnej plastikowej nakrętki-będzie mocno się trzymać-możesz sobie pomóc młotkiem i jakimś narzędziem by zaczepiło sie o wypustki nakrętki(ale ostrożnie byś jej nie połupał) , po odkręceniu nakrętki wyjmujesz pompe z baku-delikatne manewry prawo-lewo by ni urwac pływaka

po wyjęciu bedziesz mógł ocenic co nie tak.....

Opublikowano
Dzięki wielkie Jarku zrobiłem dokładnie tak jak mowiłes i okazało się ze pod prawom pokrywką przy pływaku kabel się urwał,wiec go przylutowałem i wszystko jest ok!!! :P
Bmw pewność na każdym kilometrze.....