Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie :)

Zacznę od początku, jechalem do kumpla i w czasie jazdy w połowie drogi coraz cieżej zaczeły biegi wchodzić i sprzęgło było wpadłe do połowy., no ale dojechałem. Chce wracać, odpalam i nie idzie biegu wrzucić :? poprostu niebyło wcale sprzęgła tak jakby pekła linka no ale oczywiscie tu nie ma linki. wezwałem mechanika tan wlał płynu hamulocowgo podpąpował sprzegło, odpowietrzył i grało he... I tak to zostawiłem ale wczoraj jechałem zpracy i to samo sie zaczeło dziać :x dolałem płynu i nic nie pomogło. Jak sie pompoje chwile sprzęgłem to zaczną biegi wchodzic ale nie na długo. Zapowietrza sie co chwile sprzegło czy cos :/ ojciec mówi ze to prawdopodobnie pompa sprzęgła do wymiany...

Opublikowano
Kolego..jesli dolewales plyn hamulcowy dwa razy tzn ze gdzies on ucieka..gdy poziom tego plynu jest za niski sprzeglo nie bedzie dzialac (jest bowiem hydraulicze i do pracy wymaga plynu). Proponuje sprawdzic czy nie ma wyciekow z ukladu hamulcowego szczegolnie z tylu jesli masz hamulce bebnowe i auto ma pare latek.