Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sztywniejsze lepsze ;] osobiście polecam obniżyłem e36 i twarda jest bardzo dobrze trzyma sie na zakrętach nawet przy dużych prędkościach.
Opublikowano

Zanim obniżysz zawieszenie zastanów się czy warto , czy masz równe drogi , ja kupiłem betke z obnizonym zawieszeniem , na równej drodze samochód trzyma się niesamowicie , po prostu płynie , ale na nierównej drodze których jest masa nie da się wiecej jechać niz 80 km/h, nie jesteś wstanie utrzymać samochodu na drodze , koszmar nie jazda nie mówiąc o tzwn chopach kiedy samochód ci wyskakuje w góre przy 150 km/h 2 x tak się przewiozłem na katowickiej i wcale mi się to niepodobało ,wiecej niż 140 nie przekraczam nawet na drodze która "niby" wydaje się równa , chyba że znam to wtedy sobie pozwole na wiecej , dobry odcinek na test jest na gdańskiej 10 km do warszawy gdzie uskoki i chopki są nieustanne max moge tam 100 km/h jechać , powyżej tej prędkości samochód mi skacze, w swoim miasteczku znam wszyskie dziury na pamieć :)

aby zredukować podbijanie zmieniłem felgi z 17" na 15" by mieć wiekszy balon , minus jest taki że niestety w zakretach lekko ci się ugina samochód ale za to bardziej konfortowo i bezpieczniej się jeździ na słabych drogach

w Polsce jest mało równych dróg , na szczescie jest to mój 2 samochód prywtatny - niewyobrazam sobie za bardzo jezdy codziennej w Warszawie na obniżanym zawieszeniu , niestety nie na Polskie drogi taki samochód , odradzam , delikatnie obniżyć tak ale to co ty chesz zrobić to wiecej bedziesz prostował felgi niż jeździł na nich , a no i oczywiście wszedzie nią zachaczam , na śpiacych jest to normalne , zaparkować też moge w nielicznych miejscach , za wysokie krawęzniki , już 2 razy oberwałem zderzak, zanim parkuje to oceniam czy zmieszcze się czy nie :) na szczescie zderzak jest tak pękniety że tylko spada z zaczepów :)

obnizane zawieszenie to naprawde nie na polskie warunki , ale ocenisz sobie sam jak sobie założysz :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
Polecam zielone sprezyny.I siedzi dosyc nisko ale nie za nisko czasami chcacze jak przejedzzam przez lezacych policjantow a tak to jest ok :cool2:
Niech MOC bedzie z Toba!!!