Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
moja 316tka jak jest zimna to na pierwszym biegu dławi sie i nie zawsze wszystkie gary pracyję. Jak jest ciepła to tylko jest przymulona gdy chce przydusić z zera, później już ciągnie. Czy jest to powód zapchanego kata(jak dostanie w pedał czuć jajo), czy też może swiece słabe? Zamiast kata dobra byłe by strumiennica?
Opublikowano
u mnie jest to samo. wymienilem swiece i nie ma mocy. mam gaz 2 generacji - to moze byc wina za bogatej mieszanki gazu ze na wysokich obrotach trace moc??
Opublikowano
ja mialem podobny problem ze swoja 323.czujnik temparatury plynu chlodniczego moze pomodz.tez mialem podobnie tylko ze nie mam lpg,na zimnym chodzila ladnie nie dlawila sie i bylo ok jak sie rozgrzalo to zaczynaly sie klopoty z dlawieniem i takie tam wymiana tego czujnika moze pomoc pozdro
Opublikowano
Twż nie mam lpg(ale myśle nad tym). Na zimnym właśnie jest gorzej bo po gwałtownym gazie dławi sie i co najwyżej 3celindry chodzą. Na ciepłym już po gwałtownym gażie ale dopiero jak wskoczy na ok 2 tyś obrotów czuć że ciagnie. Mi się wydaje że to może być zapchany katalizator i może stare świece.