Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Silnik na wolnych obrotach chodzi równo gdy włączam bieg (automat) silnik zaczyna nie równo pracować tak jakby nie plił na wszystkie cylindry.prawdopodobnie przyczyną jest woda i sól tylko nie wiem gzie szukać sterownika odpowiedzialnego za tą funkcje? może sie myle.podpowiedzcie coś bo to już mnie wykańcza.

dzięki

Opublikowano

Czesc

Moze masz za niska temperature silnika albo za niskie obroty biegu jalowego.W zimie przed ruszeniem automatu wskazane jest rozgrzanie.

Przynajmiej cos takiego wyczytalem w instrukcji dot eksploatacji.

pozdrawiam

Opublikowano
silnik był rozgrzany bo przejechałem ok 50 km i dalej było to samo. Automat mam dwa lata i nigdy mi się to nie działo.
Opublikowano

Powiem szczerze .ze tak daleko moja wiedza nie siega tak daleko w temacie autopmatow ale ostanio padl mi akumulator wiec kupilem nowy

43Ah 360A/mialem 36 Ah 160A/ .Odczulem bardzo wyrazna poprawe zarowno w pracy silnika/ przestal nawet falowac/ a takze w pracy skrzyni.

Czy to jest mozliwe?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
SZYMEK, zwroc uwage jeszcze na obroty silnika. Zawsze po wrzuceniu biegu delikatnie spadaja w stosunku do biegu jalowego. Jezeli z jakichkolwiek powodow spadly do ok. 400 obr/min to moze spowodowac lekkie wibracje silnika.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

diagnoza Radka była słuszna, to był strzał w dziesiątke silnik chodzi jak zegarek i wróciła przyjemność z jazdy.

dzięki Szymek