Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem beemke 318 z wystrzeloną poduszką kierownicy. Oryginalna do tego modelu kosztuje 600 zl, a wyglądająca identycznie poduszka od modelu e36 kosztuje 200 zl. Chciałbym sie dowiedzieć czy można zamontować tą poduszkę w modelu e46 i czy nie będzie żadnycjh komplikacji po podłączeniu jej. Bardzo proszę o pomoc. :think:

Opublikowano

Na drugi raz nie zakładaj dwóch takich samych tematów !.

Jeżeli chodzi o poduszkę, to jest ona inna spodem niż twoja oryginalna. Samo mocowanie jest identyczne wiec przykręcisz ją bez problemu jedynie wtyczka jest zupełnie inna. Może dało by sie przerobić wtyczkę bo to ona przeszkadza w poprawnym zamontowaniu, nie wiadomo jeszcze czy czasem nowa i stara poduszka nie pracują na innych rezystancjach, ale w to wątpię.

W ogóle nie wiem czy jest możliwość zrobienia tego bez rzeźby (przerabianie kostki w poduszce), bo gdybyś nie chciał tak kombinować to musisz zmienić razem z podsuszką taśmę kierownicy a ona nie podejdzie do twojej (inne wycięcia w korpusie kierownicy) wiec znowu i kierownice musiałbyś wziąć od E36 i teraz nie wiem jak dalej z podłączeniem taśmy i zgraniem z obudową kolumny. Wydaje mi sie jednak że w ten sposób można by było najłatwiej to zrobić wymieniając cały komplet (poduszka kierownica taśma). Tak czy inaczej czeka cie przerobienie wtyczek do taśmy od spodu.

Gdyby przyszło tobie wymieniać cały komplet nie wiem czy gra jest warta świeczki bo poduszka razem z kierownicą i taśmą to jakieś 500 zł jak nie więcej a i tak masz kombinowane.