Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczeło się od tego że chciałem kupić tylko samo radio padło na Blaupunkt London mp37 potem stwierdziłem ze trzeba zmienić głosniki z tyłu teraz z przodu aż wreszcie doszło do wzmacniacza :D

1

tył 2x Helix Dark Blue 60w RMS 4Ohm 2 drożne

miałem też kupic blaupunkt ale takie które by pasowały był za słabe a te sprzedawca polecał

przód 2x Blaupunkt 210 watt 3 drożne

wzmacniacz Blaupunkt GTA 480 850 watt

-mam jeszcze jeden głosnik 350 watt zrobić z niego SUBWOOFER

i wżucić do bagażnika ?

-czy wzmacniacz to uciągnie ?

- Jeśli tak to pod który głosnik podpiasc najlepiej wzmacniacz ?

hmm mam jeszcze jeden wzmacniacz sherwood 170 watt jest sens to podpinać ?

2.

Jak będe podpinał sam wzmacniacz jaki najlepiej dać bezpiecznik od zasilania ?

3.

zamiast podpinać pod stacyjke "remont" to zrobie na to osobny przełącznik zaoszczędzi to czasu ?

4. gdzie najlepiej dać wzmacniacz

pod tylnim siedzeniem czy moze z tyłu tylniej kanapy ??

Dla ciekawskich koszt tego caraudio to około 1040 zł

Piszcie co sądzicie każdy wmiare mądry pomysł sie przyda

Ps akumulator kupiłem z myślą własnie o tym troche mocniejszy 74 bosh silver

Pozdrawiam

Opublikowano
wzmacniacz Blaupunkt GTA 480 850 watt

-mam jeszcze jeden głosnik 350 watt zrobić z niego SUBWOOFER

i wżucić do bagażnika ?

-czy wzmacniacz to uciągnie ?

Hej. Napisz cos wiecej o wzmaku, ile ma kanalow, podejzewam ze 4, jaka moc rms.

Jak dla mnie lepiej jest zrobic dobry przod w aucie, dobrze wygluszyc drzwi i jezeli juz sie upierasz pod tylnymi glosnikami to jest zostaw ale podlacz to wszystko pod wzmaka i bedzie ok. Co do suba, zalezy co to za glosnik jest, moze to podpiac ale zdecydowanie pod odseparowany wzmak.

Pozdro

B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano

a o tej 350 watt wiem tylko tyle membrana ma 30 cm ( z marszczonego papieru )

fereq 30-3000 Hz 4Ohmy znaczek przedsiębiorstwa sie zatarł ^^ dostałem go juz dawno ... przydało by sie cos znim zrobić wreszcie mówisz 2 wzmacniacz moze ten sherwood 4 kanałowy 170 watt ?

wzmacniacz blaupunkt

GTA 480

4/3/2 kanały klasa A/B

Moc maksymalna przy 4 omach 4x160 / 2x425 W

Moc maksymalna przy 2 omach 4x210 W

Moc sinusoidalna przy 4 omach 4x75 / 2x210 W

Moc sinusoidalna przy 2 omach 4x105 W

Pasmo przenoszenia 10 - 35,000 Hz

Stosunek sygnał do szumu > 95 dBA

Współczynnik zniekształcenia < 0,03 %

Impedancja wejściowa > 10kOhm

Współczynnik osłabienia > 100

Czułość wejściowa 0,3 - 8 V

Stabilność 2 Omy (4 omy w mostku)

Filtr dolnoprzepustowy 50 - 250 Hz (12dB/oktawa)

Filtr górnoprzepustowy 50 - 250 Hz (12dB/oktawa)

Podbicie basów 0 - 12dB przy 45 Hz

Wejścia 4 x RCA, złocone, wejście wysokiego poziomu, Wejście dla zewnętrznego źródła uniwersalnego

Wyjścia 4 x głośniki, złocone

Wymiary 352,5 x 53 x 268,5 mm

Opublikowano
Podłącz ten wzmacniacz i sam zobaczysz jak to gra... Skrzynie masz do głosnika?? Bo jak nie to chyba sie nie opłaca dokupywac?! Najlepiej juz wziąsc jakąs skrzynie z głosnikiem, chyba ze masz pewnosc ze głosnik ktory posiadasz jest dobrej klasy...
B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
głosnik średniej klasy bass daje dobry kiedys miałem go w pokoju ale jak mi akwarium pękło 350 litrów (szczęście w pore sie zorientowałem ) od tego basu i tynk spadł koło futryn podziękowałem :D skrzyń nie jest problem zrobic nawet mam wymiary wiem jak bo nie jedna już zrobiłem i dobrze grała :8) narazie zbieram informacje zeby to wszystko poskładać w miare sprawnie i dobrze tydzien przygotowań mam na to wiec obliczam przeliczam (moje e34 w naprawie )
Opublikowano

Zalezy czego od suba oczekujesz, w domu to nawet alphard potrafi zagrac. Ja zdecydowanie lubi twardy bas, preferuje skrzynie zamknieta lub bass-reflex, mialem wczesniej skrzynie band-pass i powiem ci ze byla dla mnie za ciezka...

Tak jak ci wczesniej pisalem, skup sie na przodzie i tyle jezeli chcesz miec dobre granie, a subwoofer to tylko uzupelnienie tego w calosc.

Na przelomie czerwca-lipca bede robil u siebie w e39 audio, dodam foty jak to wszystko skoncze... 2-3 dni roboty mnie czeka, jak to mowia az sie doczekac nie moge :)

Pozdrawiam serdecznie i czekam na efekty :)

B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano

co z tego wyjdzie okaże sie wreszcie w tym tyg no jeśli mechanik sie uwinie szybko z tą naprawą potem ja sie zabieram za cieżką prace :) porobie zdjęcia zdam relacje będzie wszystko na forum, posłycham napewno ciebie przetestuje wszystkie warianty :8) no zobaczymy co ty ciekawego pokażesz w czerwcu :cool2: ja napewno nie tak wiele bo robie to 1 raz ;)

ps lepiej samemu zrobić car audio bo za podłączenie radia gosc powiedział mi 50 zł a o reszcie nawet nie wspomne ;/

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam sorki ze tak dopiero odpisuje ale na swoje auto czekałem 3 tyg zeby mi silnik wymienili :/ a później musialem wymienić zawieszenie z przodu ....

Więc wreszcie wszystko gra i to całkiem nieźle z przodu dałem większe głosniki tak jak mówiłeś było warto bufer sie przydał koszt samej skrzynki to 15 zł nielicząc reszty materiałów ale gra za to super jeszcze tak satysfakcja ze składania :roll2: głosniki na przód musiałem umocować na sklejce a między sklejką a blachą auta dałem silikon bo całe auto drżało wcześniej :twisted2:

te helixy o których wcześniej pisalem prawie pasowały na stadardowe miejsca z tyłu mała przeróbka mocować i pasuje wszystko :mrgreen:

włącznikiem wzmacniacza jest przełącznik nie podpinałem go pod stacyjkę bo nie było sensu

pozdrawiam [/img]