Skocz do zawartości

amortyzatory tył, pytanie do fachowca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w szok-testerze na stacji kontroli pojazdów diagnosta nie potrafi wprowadzić prawidłowych danych pojazdu, lub ich nie ma w bazie danych więc jest tylko wynik, a nie ma wymaganych do porównania kryteriów. Pytanie brzmi, jaka powinna być prawidłowa wartość przyczepności podawana przez tester,oczywiście interesuje mnie wyłącznie oś tylna ze względu na specyficzna konstrukcję
Opublikowano
test amorków w kombi + nivo = brak prawidłowych wyników.. :( jakie w ogóle masz auto??
Opublikowano
  • Autor
samoch E39 525tds kombi 99r, zawieszenie standard
Opublikowano
to dziwne że test nic nie wykazał,może spróbuj w innej stacji sprawdzić stan amorków..
Opublikowano

Po sprawdzeniu amortyzatorów i wyniku niezadowalającym sprawdź jeszcze stan czterech gumowych tuleji w zawieszeniu (oczywiście tylnim). Ja wymieniłem amorki a potem okazało się że mam do wymiany własnie te luleje. W moim przypadku wymiana amorków okazała się niepotrzebna. :mad2:

Człowiek uczy się na błędach.

Opublikowano
  • Autor
tuleje wymienione razem z amortyzatorami, zadnych luzów, ale szukam informacji jaką max. przyczepność może podać tester. Widzę że dość trudny temat, ale znalazłem już adres do wsparcia technicznego producenta testera, po świętach będę próbował
Opublikowano
Temat trudny, bo nie podajesz co to za urządzenie - typ, producent itp.....
Opublikowano
  • Autor
urzadzenie stacjonarne MAHA, jaki typ nie wiem, ale dziala na zasadzie wagi