Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam mam e38 740 w automacie .auto stalo kilka miesiecy,po powrocie nie moge ruszyc .nie reaguje na zmiany biegow. ale z p na neutral dziala ,silnik rowniesz reaguje zmieniajac obroty .czy brak oleju w skrzyni moze byc tego powodem . odbijala mi czasem wczesniej ale auto gasilem,poczym odpalalem ponownie i bylo ok.czy raczej sa to jakies sterowniki elekt.a moze skrzynia siadla ale od stania Edytowane przez tobs
Opublikowano
witam mam e38 w automacie .auto stalo kilka miesiecy,po powrocie nie moge ruszyc .nie reaguje na zmiany biegow. ale z p na neutral dziala ,silnik rowniesz reaguje zmieniajac obroty .czy brak oleju w skrzyni moze byc tego powodem . odbijala mi czasem wczesniej ale auto gasilem,poczym odpalalem ponownie i bylo ok.czy raczej sa to jakies sterowniki elekt.a moze skrzynia siadla ale od stania
Opublikowano
A sprawdzałeś tenże olej, który może być przyczyną takiego zachowania? To pierwsza czynność, którą powinieneś zrobić. Druga, to wpisać w wyszukiwarkę: 'automat', 'problem z automatem', 'skrzynia automatyczna', 'nie działa', 'nie jeździ' ITP. Sprawdź olej, poczytaj, może coś wywnioskujesz. Poza tym, co to znaczy, że z P na Neutral działa? Silnik zawsze będzie reagował zmieniając obroty, jeśli podepniesz mu jakiekolwiek obciążenie, którym może być w tym przypadku skrzynia bez oleju, lub z usterką hydrauliczną. Bez podania większej ilości informacji, np. o stanie oleju, jego wyglądzie, nie uzyskasz żadnej konkretnej informacji ani wskazówki.