Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Można to przestroić tylko nie wiem czy każde radio BMW ma ukryte menu. Włanczamy radio gałką i wciskamy przycisk "m" i trzymamy z 10s, aż się nie pojawi numer seryjny, guzikami "+ i -" wyszukujemy "area usa" czy coś takiego i to zmieniamy na erope albo co nam się podoba. Po zmianie wychodzi się "+". Moje radio to blaupunkt CD busines i umnie to działa.

Działa przestrojenie (czyli masz wtedy zmianę co 0.2Mhz), czy tylko zmieniasz region ?

... Ciekawe tylko jaką kostkę ma jednostka główna, czy starego czy nowego typu....[/url]

MP3 były tylko na nowe wtyczki, ale to nie jest wielki problem ...

Wszystkie aukcje co pokazujecie to są wersje USA ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Działa to tak jak piszesz, czyli gdy się zmieni w ustawieniach na AREA USA, to szuka tylko nieparzyste.

MP3 były tylko na nowe wtyczki, ale to nie jest wielki problem ...

Wszystkie aukcje co pokazujecie to są wersje USA ...

FOR E39 (1997-2000 ONLY) AND X5 (2000 ONLY) MODELS WITHOUT NAVIGATION.

Co by oznaczało, że jest to zestaw już przystosowany pod stare wtyczki (plug and play), więc niczego więcej już nie trzeba. Problemem jest tylko zakup na samym ebay i wysyłka sprzętu.

Opublikowano
Sorki, nie doczytałem ogłoszenia :) ale to wskazuje, że to jest jakaś przeróbka - w oryginale nie montowano takowych lub BMW niedawno wypuściło takowe (skłaniam się ku temu drugiemu).

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

Sorki, wprowadziłem Was w błąd.

FOR E39 (1997-2000 ONLY) AND X5 (2000 ONLY) MODELS WITHOUT NAVIGATION.

Opis ten dotyczy zwykłego CD, bez MP3 z tej aukcji.

Natomiast odtwarzacze MP3 (CD53), mają taki opis:

E39 5-SERIES 98-03(525,528,530,540) A 1997 Early production requires professional intallation as some changes may be required to the existing wiring.

X5 ALL MODELS (3.0, 4.4, 4.6)

Unit is guaranteed to work for all these year models Except cars with Navigation.

Raz jeszcze przepraszam za pomyłkę.

Nie mniej jednak i tak jest to bardzo atrakcyjna oferta, jeśli znajdę tylko osobę która mi to zamówi od razu kupuję.

Opublikowano

Kontaktowałem się ze sprzedającym, po wymianie maili jestem zupełnie zdezorientowany.

Otóż jeśli go dobrze zrozumiałem to na aukcji wystawiona jest sama góra, czyli CD player. Natomiast ten opis:

The CD player consists of not only CD, but is the actual radio module.

informuje że w tym CD playerze jest także moduł od tunera radiowego, natomiast dół radia (który nie jest dostępny na aukcji) tylko wszystkim steruje. Koleś mi napisał że muszę wymontować kaseciaka i w jego miejsce wstawić ten CD53, problem polega na tym że mam reversa który jest w całości.

Powiedzcie mi czy faktycznie tak jest jak pisze, czyli w tym CD53 jest także tuner radia, a dół (panel) służy tylko do sterowania i wzmocnienia muzy.

Druga sprawa, czy ten odtwarzacz oryginalnie był przystosowany do MP3, czy dopiero po przeprogramowaniu. Pytam ponieważ na innych aukcjach tego samego sprzedawcy także jest CD53, z tym że nie ma wzmianki że odtwarza MP3, no i cena jest oczywiście o wiele niższa. Zobaczcie sami

Kolejna rzecz. Ponieważ koleś ma sporo gratów audio do e39, mógłby mi wszystko skompletować, kwestia tylko ceny.

Bardzo bym prosił o podanie jakiegoś orientacyjnego nr. jednostki głównej (bez boarda) która by pasowała do tego CD53 i do mojego auta, mam model sprzed faceliftingu, a dokładnie 02.2000r

Jeśli będzie jeszcze więcej utrudnień to po prostu kupię zmieniarkę mp3 oraz jakiegoś kaseciaka buisnesa, tylko że będę musiał kabel ciągnąć przez pół auta do zmieniarki, a przy tym jest trochę kopania we wnętrzu, czego chciałem uniknąć.

Pytałem także o to czy można przestawić ten model na zakres europejski czyli co 0.1, odpowiedź otrzymałem pozytywną, więc ten problem odpadł.

Opublikowano

Co do radia, to zgadza się - jest ono tam gdzie CD, dolna częśc, to tylko wyświetlacz. Aby podłączyć wyświetlacz, musisz kupić kabelek do niego i go podłączyć - bardzo proste. Kabel do dostania w ASO za ok. 70zł. (był wątek o tym ...). Wyświetlacz musisz mieć typu "MID", czyli ten większy.

Jeżeli CD ma datę produkcji starszą niż 2005, to jest przeróbka (choć na odwrót - niekoniecznie CD np. z 2006 musi odtwarzać mp3 ...)

Stronka

Opublikowano
Wielkie dzięki za info. Mam już całkowitą jasność w temacie. I chyba już wiem dlaczego sprzedawca nie chciał mi przesłać zdjęcia naklejki z oznaczeniami radia.