Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem. Gdy samochod jest zimny wszystkie zegary nie chodza. Po przejechaniu kilku kilometrow wszystko szaleje. Obrotomiesz i predkosciomiesz skacza,kreca sie w kolko. Temperatura,paliwo i spalanie wariuje. Po przejechaniu nastepnych kilku kilometrow temperatura,paliwo i spalanie pokazuja normalnie a obrotomiesz a predkosciomiesz pokazuje niestworzone rzeczy np: jade 20 a pokazuje 180 to samo jest z obrotomierzem. Albo zatrzymuja sie na zerze. Po za tym wszystko dziala. W lecie bylo wszystko ok. Zaczelo sie to w jesieni od czasu do czasu a w zimie przestalo wogule dzialac. Jezeli ktos moze mi pomoc bede bardzo wdzieczny. Z gory dziekuje
Opublikowano

było wiele razy.

Ja miałem identyczne objawy.

Jak nagrzało się wnętrze pojazdu a wraz z nim zegary to wskaźniki dostawały epilepsji i po chwili zaczynało wszystko działać.

Wymień kondensatory elektrolityczne w zegarach lub akumulatorki (to zależnie od wersji zegarów)

UWAGA: ja wymieniałem kondensatorki i u mnie i podobnie u wszystkich jest DRUK DWUSTRONNY i trzeba mieć trochę wprawy i sprzętu aby to dobrze polutować nie zrywając ścieżek.

PS: Każdy zakład RTV powinien Ci to zrobić jak opiszesz im że do wymiany są "Elektrolity" -