Skocz do zawartości

od czego ten kabel (w górnej ramce drzwi)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, zauwazyłem w swojej e46 ze kabel idący wewnatrz górnej ramki drzwi pasażera nie jest do nieczego podpięty - wtyczka zwisa gdzies w okolicach lusterka. Pytanie czy ktos wie co to za kabel i dokąd powinien isc? Chodzi o ten idący wzdluz elementu nr 5 na tym schemacie:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL31&mospid=47631&btnr=51_3225&hg=51&fg=10

Elektryczne sterowanie lusterkiem działa, probowalem porównać z drugimi drzwiami ale tam ten kabel chowa sie gdzies w tapicerce drzwi...

Edytowane przez Zbir
Zbir
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Twojego zdjęcia nie widać,ale myślę że to może być przewód od uszczelki górnej w ramie drzwi.Sprawdz sobie kiedy naciśniesz guzik od szyb do góry i szyba sie podnosi a ty naciśniesz na górną uszczelkę to szyba powinna się cofnąć to takie zabezpieczenie.Jeżeli się nie cofnie to może to być od tego.Sprawdz z obydwu stron.

Nie wiem na bank czy E46 tak mają.U mnie tak jest fajny bajer.

Opublikowano

poprawilem zdjecie na link, sprawdze To co piszesz wieczorem, dzieki za wskazówke

Pozdrawiam

Zbir