Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na poczatku chcialby sie przedstawic i sie przywitac.Na imie mam kuba i mam pewien problem poniewaz w tym miesiacu wyjezdzam do niemiec po to wlasnie autko! kwota jak dysponuje to 4000 tys EURO i znalazlem kilka ciekawych ogloszen.Np 325 z 1994 za 4000 tys euro ,325 z 1991 3,100 tys euro itp prosze o kilka porad ktore byly by mi potrzebne konkretnie pod ten model zapoznalem sie juz ty ogolnikowy poradnikiem o tym jak kupowac BMW ale chcialbym dowiedziec sie czegos wiecej o 325.Jakie sa zalety tego silnika i wady? jak wyglada jego wytrzymalosc? czy 200tys km przebiego jest dla niego duzo? przy normalnej ekspleatacji przez normalnego niemca? jakie sa koszty napraw? co najczesciej sie psuje? i ile kosztuja czesc? co powinienm wymienic odrazu po zakupie zeby sie szybko nie rozczarowac.Mam jezcze jedno pytanie czy E36 325 posiadaly seryjnie szpere? jakie sa jego osiagi ? bo w kazdym kotalogu jaki posiadam sa rozne dane!! jakie jest jego spalanie? chcialbym dowiedziec sie o tym samochodzie jak najwiecej SERDECZNIE PROSZE O POMOC i pozdrawiam
Opublikowano
:search: :search: Na wszystkie Twoje pytania są już odpowiedzi na forum; wątpie żeby komuś się chciało poraz wtóry pisać o tym. :search:

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
owszem sa ale do e30 lub e36 325 automat jak i rowniez pytania sa zadane ale odpowiedz jest jakism rozwazaniem nad czyms innym.Jezeli naprawde ja nie moge znalezc tych odpowiedzi to proosze o podanie linkow bede bardzo wdzieczny
Opublikowano
owszem sa ale do e30 lub e36 325 automat jak i rowniez pytania sa zadane ale odpowiedz jest jakism rozwazaniem nad czyms innym.Jezeli naprawde ja nie moge znalezc tych odpowiedzi to proosze o podanie linkow bede bardzo wdzieczny

no właśnie znalazłeś odpowiedzi - to są te rozważania, na temat tego czy silnik 2,5 jest dobry, jakie wersje wyposażenia warto kupować itp. jak to przeczytasz dokładnie to powinieneś już mniej więcej mieć odpowiedzi na Twoje pytania. Inna sprawa, że tego jest sporo, więc musisz wykazać się cierpliwością.

Opublikowano
Najlepiej kup auto z książką serwisową (SHECKHEFT czy jakoś tak) z udokumentowanymi przeglądami to się opłaci.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

Witam.

Mialem kiedys takie autko i bylo kozak.

Najpewniej jak bys kupil auto od Niemca a nie od jakiegos brudasa.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj

mam 325 i coupe 5/93

nie ma szpery

zuzycie paliwa w zimie

w trasie tak do 100 km/h 8.5

na miejscu od 11 do 15 przy duzych mrozach i jazda typowo po miejscu 2 km i stoi cały dzien znów 2km i stoi pare godzin itp

ogólnie przy spokojnej jezdzie (czytaj nie wyprzedzasz wszystkich :D )

pali ok9

ale jak nigdzie sie nie przejade dalej tylko takie przejazdy po pare km

to ponizej 11 nie zejdziesz przynajmniej w zimie

u nas jest pełno sniegu a ja mam bardzo obnizona i przez to tez za szybko nie moge jezdzic

zreszta jak wszyscy jezdza do 50 km/h sa koleiny dziury itp to jest przesrane jezdzisz max na trójce

ale jak jeszcze nie było sniegu to stary wiesz ze zyjesz

kupiłem pod koniec grudnia tak ze jak narazie super ale czekam na wiosne

wczesniej miałem 318 i w lecie paliła mi 9-10

ogólnie w zimie nie czujesz tej mocy bo nie ma jej jak wykozystac

no oczywiscie boczkami to sie lata przepieknie ale do tego nie trzeba 200 KM przynajmniej w zimie

pozdrawiam byle do wiosny

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano

acha to dane przy spokojnej jezdzie

zabawa w baczki na duzym parkingu krecenie baczków jazda bokami itp

srednia na komputerku wynosi 24 l/100km

:D

tak ze wiesz wszystko zalezy od fantazji

jak wykorzystujesz 50 kucyków to je 50

a jak 192 to je 192

:D

ale zdecydowanie polecam bmw z mocnym silnikiem