Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Jakis czas temu kupilem bmw e46, w ktorym zamontowany jest fabryczny "kaseciak" z wyświetlaczem do nawigacji jak na poniższej aukcji:

http://allegro.pl/item325623505_bmw_e_46_navi_samochodowa_fabryczne_bez_min_polec.html

Problem w tym, że poprzedni właściciel (we Francji) dosłownie odciął całą "multimedialną" zawartość bagażnika - zmieniarkę CD i wszystko co tyczy się nawigacji. Bardzo chciałbym przywrócić navi do życia w związku z tym mam pytanie - jakich elementów potrzebuję, zeby podłączyć się pod tego kaseciaka i używać nawigacji?

pozdrawiam

chudzini

Opublikowano

Jaki to rocznik ?

Radio gra ?

Napewno potrzebujesz czytnik navi i ewentualnie zmieniarkę, jeżeli ją dalej chcesz.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Hej

Grudzien 2000r.

Radio jest jak najbardziej sprawne dlatego chcialbym przywrocic do zycia "calosc". Zmienarke mam juz na oku wiec tu nie ma problemu.

Gorzej z navi bo po prostu nie wiem co wchodzi w sklad "kompletnej instalacji". Czytnik, jakas antena napewno, monitor ktory jest w radiu - to wszystko? Zadnych dodatkowych modulow itp? A czytnik ktory bo sporo ich sie pojawia w sprzedazy.

pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz

Opublikowano

witam

jeśli temat jest jeszcze aktualny

i brakuje ci elementów w bagażniku to żeby uruchomić nawigację potrzebujesz "czytnika płyt i wzmacniacza sygnału" przykładowy na allegro wygląda tak

http://www.allegro.pl/item325570511_bmw_navigation_system_wzmacniacz_bcm.html

zakładam że masz czytnik z magnetofonem z przodu z tym wyświeltlaczem który pokazywałeś w linku, radio jest w bagażniku.

tak przynajmiej jest w moim mam bmw 320d 01.2000r z nawigacją.

Opublikowano

Hej

Temat jak najbardziej aktualny. Czytnik i wzmacniacz to dwa osobne urzadzenia tak?

Mam dokladnie to co podeslalem w linku z allegro - kaseciak + wyswietlacz navi. W bagazniku nie ma nic (nie wiem gdzie masz zamontowane w bagazniku radio, u mnie nic takiego tam nie widzialem, a radio gra hehe).

Anteny rozumiem montowane sa w slupkach tak?

pozdro

Opublikowano

Sprawdź jaką masz instalację - jakie wtyczki i po tym się dowiesz czego brakuje i co potrzebujesz, abyś nie nakupował niepotrzebnych rzeczy ...

Możesz zrobić fotki i mi przesłac na maila, powiem Ci dokładnie co potrzeba.

Co do aukcji, to sprzedający za bardzo nie wie co sprzedaje ...

Masz kombi czy sedana ? - jak sedan, to wszystko masz za lewym boczkiem w bagażniku (musisz go wyjąć), jak kombi, to część masz jak w sedanie, a część w podłodze bagażnika pomiędzy kołem zapasowym a tylną kanapą.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)