Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
otoz mam zablokowana stacyjke w e39 tds rozkrecilem taz ta kostke i ja wyjalem zeby zapalac na krotko i mam pytanie czy wyjmowaqc stacyjke i wkladac jakas inna czy moze da sie jakos tylko wymienic wkladke moze ktos juz to robil i czy jak wyjme stacyjke to bede mogl normalnie jezdzic ???
Opublikowano
siemka, nie napisales jak Ci sie zablokowala? klucz sie zablokowal ze wyciagnac nie mozesz czy co? zalezy czy masz immobiliser- jak masz to nie wiem czy pojedziesz, jak bez to sie da. wazne jest zeby odblokowac kiere- dlatego kluczyk musi byc w stacyjce przekrecony na ostatnia pozycje! stacyjki sa naprawialne- ale wszyskto zalezy co sie zepsulo- najczesciej chca zeby przyniesc wymontowana stacyjke do naprawy- na aucie nikt nie riobi raczej. w aso mozna zamowic nowa pod stary klucz z tego co wiem, albo kupic uzywke i przelozuyc bebenek zeby byl ten sam klucz- ale nie wiem jak jest jesli masz imo. pozdro
Opublikowano
tzn stacyjka mi sie nie kreci wogole wsadzam kluczyk i zapalam od kostki ktora wyciagnelem tam ze stacyjki imobilaizer mam juz tak jezdze z ta stacyjka pare miesiecy wkoncu musze to zrobic stacyjke wykreca mi w czwartyek