Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy w Z3 istnieje mozliwosc ustawiania szyb? tz. czy mozna jakos je wyregulowac jak wysoko maja sie podnosic lub pod jakim katem? bo leci mi woda z uszcelek kolo szyb i zastanawiam sie co zrobic?

Opublikowano
No drzwi sa mysle ok, wszedzie takie same szczeliny:) czyli rozumiem ze nie ma mozliwosci jak w innych autach bez ramek w oknach ustawiac konta nachylenia i domykania szyby? Jezeli nie to chyba czeka mnie wymiana uszczelki na odcinku dachowym, ciekawe jak to zrobic?
Opublikowano

Nie wiem nic o regulacji kąta lub wysokości podnoszenia szyb. Obejrzyj dokładnie uszczelkę. Jezeli jest peknięta lub porwana czeka cię wymiana.

Dobrym sposobem na gumowe uszczelki jest silikon. Można kupić go w sztyfcie lub w plynie np taki do nabłyszczania i pielęgnacji opon.

Daje rewelacyjne rezultaty. Co prawda nie miałem u siebie przecieków ale zaraz po kupnie auta przeglądałem wszystkie uszczeliki i zastosowałem to : http://www.allegro.pl/item322243415_super_nablyszczacz_do_opon_1l_od_carvalet.html

Uszczelka staje się spreżysta i lepiej spełnia swoje funkcje.

Zawsze stosuję ten preparat przed zimą we wszystkich autach. Nie mam wtedy problemów z przymarzaniem, wiadomo sylikon wypiera wilgoć.

Z powodzeniem stosuję to od kilku lat i moi znajomi też dali się przekonać.

Pozdrawiam.
Opublikowano

EMEK - dzieki za linka

PAELO - dzieki za porade bo swoja droga to i tak szukalem czegos dobrego do uszczelek, a jesli mowisz ze to jest OK to pewnie zaraz zakupie:)

Opublikowano

Czesc

Jestem nowy na forum, wiec przede wszystkim chce sie przywitac. Rowniez mam maly problem z szyba. Widze, ze część z Was korzysta z niemieckich forum. Emek, czy moglbys ściągnąć opis ustawienia szyb z forum, ktore wskazales i przeslac mi na maila? ([email protected]) Moze jakos to rozszyfruje, kiedys uczylem sie tego jezyka :)

Dziekuje za zyczliwosc i pozdrawiam.

Ps. niech nie myli moj nick - nie jestem kobietą :) Taka ksywke dostalem juz w szkole :)

Opublikowano

Dobra założyłem ogólnodostepne konto dla wszystkich którzy chcą przeglądać te załączniki:

Login: Zetkomaniak

Hasło: bmwklub11

teraz każdy moze sobie przeglądnąć :mrgreen:

pzdr

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano

czesc

czy ktos juz przetlumaczyl instrukcje ustawiania szyb ? :) Prosze o przeslanie na PW, albo napisanie tekstu na forum.

pozdrawiam

Opublikowano
Nie wiem nic o regulacji kąta lub wysokości podnoszenia szyb. Obejrzyj dokładnie uszczelkę. Jezeli jest peknięta lub porwana czeka cię wymiana.

Dobrym sposobem na gumowe uszczelki jest silikon. Można kupić go w sztyfcie lub w plynie np taki do nabłyszczania i pielęgnacji opon.

Daje rewelacyjne rezultaty. Co prawda nie miałem u siebie przecieków ale zaraz po kupnie auta przeglądałem wszystkie uszczeliki i zastosowałem to : http://www.allegro.pl/item322243415_super_nablyszczacz_do_opon_1l_od_carvalet.html

Uszczelka staje się spreżysta i lepiej spełnia swoje funkcje.

Zawsze stosuję ten preparat przed zimą we wszystkich autach. Nie mam wtedy problemów z przymarzaniem, wiadomo sylikon wypiera wilgoć.

Z powodzeniem stosuję to od kilku lat i moi znajomi też dali się przekonać.

Wlasnie zakupilem ten preparat do uszczelek i musze powiedziec ze jest SUPER, uszczeleczki odzyskaly swoja dawnosc i w te zimowe wiosenne wieczory nie przymarzaja do drzwi:)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ello,dodam swoje 3 grosze, w z3 jest regulacja wysokosci na jaka ma sie podnoscic szyba co automatycznie wplywa na szczelnosc w gornych partiach uszczelki.Pozdr !!!!