Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem z szyberdachem gdy jadę po jakimś nie równym terenie strasznie mi hałasuje, jest to stukanie jak by coś tam się o coś obijało i zauważyłem jak ostatnim razem otwierałem dach to mi sie porysował delikatnie lakier :kwasny: a szyber chodził trochę mułowato ale to może wina słabego przesmarowania, proszę o pomoc czy ktoś sie spotkał z takim obijaniem sie w dachu strasznie mnie to irytuje. Pozdrawiam!!

p.s użyłem opcji szukaj ;-)

Opublikowano

Uchyl szyber (pod kątem) i później jednym "piknięciem" delikatnie cofnij go spowrotem, tak by linki i wszystkie elementy sie "poluzowały", złap ręka metalową płytę szyberu - jeśli będzie na niej luz przód-tył to wiesz co Ci puka.

Jeśli to ona to współczuję - by to naprawic tak jak jest przewidziane to musisz wyjąć szyber z auta i prawie że rozebrać na części pierwsze by wymienic plastikowe ślizgi w ramionach(te prostokątne rurki), poz12. na rys:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA11&mospid=47434&btnr=54_0190&hg=54&fg=05

takie maleństwa, że nawet nie zaznaczone na rys :(