Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!!!

Mam taki problem niedawno założyłem instalacje BRC w moim BMW ze wzgędów ekonomicznych oczywiscie, a problem jest w tym ze na gazie po uzyskaniu temp. normalnej pracy (czyli wskazówka w pionie) samochód bardzo ale to bardzo wolno spada z obrotów a wrezcz czasami zawieszaj ą sie one gdzies( prz dojechaniu do skrzyżowania np) w granicy 1500-2000obr/min dzieje sie to tylko po ociagnieciu temp czyli zagrzaniu silnika. Czysciłem przepustnice i zawór krokowy ale nic to niezmieniło jast tak samo jak było. :jawdrop:

Jeżeli ktoś wie o co chodzi lub miał podobny problem prosze o podpowiedz co mam zrobić z tym, żeby rozwiązać ten problem. Z góry dziekuje i Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
Według mnie - zbyt bogata mieszanka na gazie na wolnych obrotach- jedź do gaziarza niech ci ją wyreguluje - pisałeś że niedawno zakładałeś - - podłączy pod kompa i wyreguluje- niekiedy z gazem jest tak, że żby uzyskać optymalną mieszankę trzeba jechać do niego kilka razy na regulację. Z gazem na wolnych obrotach jest tak - za dużo powietrza i silnik przygasa- za mało - i ma bardzo wysokie wolne obroty- a kiedy wymieniałeś filtr powietrza? Wymień filtr powietrza na początek- i jedź do gaziarza- tyle mogę doradzić :(
masqo
Opublikowano
miałem to samo w swojej byłej 316.Pojechalem do dobrego gaziaża,podlaczył pod kompa wyregulowal miesznke(wazne jest zeby zrobil to na wolnych obrotach i na wyzszych czyli w czasie jazdy przy ostrym zpie....) problem moze nie znikna do konca bo tak jak kolega pisze trzeba to zrobic kilka razy,ale zdazalo sie to bardzo,bardzo sporadycznie i obroty rosly juz nie tak znaczaco.Mysle ze jeszcze jedna wizyta u tego goscia i byloby ok,ale niestety kiedys wracajac z pracy drzewo stanelo mi na przeszkodzie i musialem zmienic BEATKE