Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie jak w temacie potzrebuje porady....wiem ze jest juz wiele takich tematow ale ciezko znalesc taki konkretny do moich potrzeb ze tak napisze:) wiec najpierw autko-bmw 320i 93 rok, na chwile obecna oryginalne felgi 15'' oponki 205/60 i tu wlasnie poszukiwania czegos noweg, mam na oku ladne felgi firmy Aluett 9J/16 et 30 sruby oczywiscie 5x120 oponki byly zalozone 215/45, a oto moje pytania:

1) czy firma Aluett jest wam znana? godna uwagi?

2)co jesli chodzi o w/w felgi tzn ich wymiary, maja duzy rant, ale chodzi mi o to czy sie zmieszcza, czy nie bedzie jakichs problemow(zawieszenie oryginalne, nie obnizane)

3) czy opony na ktorych byly jezdzone 215/45 to dobry wymiar, moze proponujecie inny, ja szczerze obawiam sie tego profilu bo mialem kiedys 50..i wiem ze robi roznice:))

podsumowujac-chce wiedziec czy takie felgi/gumy sa odpowiednie do mojego autka, bo wizualnie sa sliczne i sie napalilem:)) oczywiscie mam mozliwosc podjechac przymierzy, ale bede bardzo wdzieczny za wczesniejsza porade znawców, pozdrawiam

Opublikowano

Fele 9 cali i ET 30 nie będą pasować :nienie:

A po drugie jak naciągniesz oponkę 215 na felgę 9 cali to będziesz miał "german style". Rant felgi będzie wystawał sporo poza oponę.

Daruj sobie te fele i poszukaj czegoś oryginalnego z normalnym ET i polecam jakieś węższe felgi.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'