Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem nowy na tym forum i mam pewien problem z ksenonami w moim E46 .

Gdy rano po zapaleniu silnika chce włączyć światła jedno z nich nie świeci ( zazwyczaj dzieje sie to gdy jest wilgotno, pada deszcz) po jakimś czasie gdy silnik nabierze temperatury światło zapala sie. Wiem ze jest to nieszczelność modułu sterownika świateł. Dostaje sie tam wilgoc i cos nie kontaktuje. Gdy silnik sie rozgrzeje wraca do normy. W BWM powiedzieli ze to częsta usterka i trzeba wymienić ten sterownik koszt 2000 zł !!! Nie ma innej możliwości? Uszczelnić go jakoś?? Pomóżcie jak możecie. Z góry dzięki za wszelkie rady. Pozdrawiam

Opublikowano

jezeli to przez wilgoc to posprawdzaj czy nie masz gdzies np. peknietego szkla od reflektora. Xenony nie lubia wilgoci.

I wymien Zaplonnik/Starter/Cewka

Ja mialem podobny przypadek,nie odpalala mi po nocy jedna lampa,czasami z opozniona reakcja. Po wymianie w/w czesci jest tak jak powinno byc :D

pozdrawiam

Opublikowano
Mam to samo :D ale jakos nie moge sie zabrac za naprawe tego. Ponoc problem tkwi w przetwornicy.

No no poczatku najlepiej probowac wyeliminowac kazda czesc. Jezeli problem tkwi w przetwornicy to wystarczy je zamienic miejscami i obserwowac czy pojawi sie problem w tej samej lampie,jezeli nie to szukac dalej...

pozdr

Opublikowano
wymien przetwornice i powinno byc ok :) koszt ok 250 zl . pzdr

Po co ma wymieniac?najpierw niech je zamieni miejscami i sprawdzi jak bedzie dzialac,bo jak sie okaze dobra to szkoda 250 zl...

pozdr

Opublikowano
Na razie to przełożyłem żarówki, bo to chyba najprościej. Nic to nie zmieniło, więc trzeba rzeczywiście spróbować będzie zamienić przetwornice. Czy to dużo roboty i ile mniej wiecej czasu na to trzeba poświecić?