Skocz do zawartości

[ E46 ] Centralny nie otwiera czasami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim E46 od jakiegoś czasu jest taki problem z centralnym, że czasami nie otwiera rygli. Coś tam pyka, ale zero reakcji. Odryglowanie przyciskiem w środku auta, też wtedy nie działa. Natomiast klapa otwiera się swoim przyciskeim na pilocie zawsze. Zablokowanie się centralnego, nie ma wpływu na drugi przycisk pilota od klapy. Dzieje się tak okresowo. 20-30 razy otwiera bez problemu, aż nagle zablokuje się i kicha.

Nie wiem, ale na słuch to jakby jakiś przekaźnik nie łapał. Czy zamkami steruje przekaźnik? Klikanie dochodzi z miejsca, gdzie są bezpieczniki pod deską od pasażera.

Dodam, że zamyka zawsze bez problemu.

Opublikowano
Standardowy problem w E46.....

Poszukaj :search:

Jest tego pełno na forum......

Chociażby tutaj: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=50201&highlight=

Szukanie na tak dużym forum graniczy z cudem. Zawsze uzywam szukaj, alnie nie zawsze uda mi się wyłowić to co mi jest potrzebne, a szczególnie jak się otwierają wątki z 200 odpowiedziami :mad2:

Ale bardzo dziękuję za informację. Myślę, że to faktycznie przekaźnik. Problem tylko, czy to robić samemu, czy zlecić warsztatowi.

Może ktoś podpowiedzieć oznaczenie tych przekaźników w celu ich zamówienia? Sądzę, że wszyscy mają te same :D