Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem gdyz rano po odpaleniu autka przełącza sie na gaz doslownie po minucie, silnik zaczyna falowac bo oczywiscie jest zbyt zimny aby dobrze chodzic na gazie i teraz musze sam to wszystko robic, przełączac jak juz jest cieply. Szczerze mówiąc denerwuje mnie to gdyz nowa instalacja i szkoda ją szybko zajezdzic. Do serwisu nie moge pojechac bo jestem za granicą, w komputerze mam ustawione ze po 35 ma się przełączac ale robi to zdecydowanie za szybko. Zastanawialem sie czy to moze nie przypadkiem czujnik temp, ten przy chlodnicy ale z drugiej strony wskazówka pokazuje zero stopni a na gaz sie i tak przełącza. Prosze o rady....

B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
Czujnik przy chłodnicy nie ma z tym nic wspólnego. Źle skonfigurowany czujnik temp. reduktora jest najczęstszą przyczyną tego typu dolegliwości. Niestety nikt tu prorokiem nie jest i na podstawie twoich danych można by napisać książkę na temat domniemanych przyczyn usterki. Brak konkretów typu jaka instalka, jaki czujnik temp. reduktora w realu, a jaki w programie. Gdzie zrzuty ekranowe z programu?
peace & love
Opublikowano
Instalacja Stag, elektronika polska... zadnych zrzutow nie mam. po załozeniu mialem ustawione 30stopni ale po odpaleniu przełączal mi sie praktycznie odrazu, zmienili mi na 35 i jest podobnie. Problem bylby w instalacji jak jest nowa?
B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
Problemem twojej instalacji są ci, którzy ją zamontowali. Jeśli nie masz interfejsu do instalki i oprogramowania to nikt Ci tu nie pomoże. Problem najprawdopodobniej można rozwiązać kilkoma kliknięciami myszą.
peace & love