Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad założeniem na felgi 17x8J opon 225 50 17 Czy taki dobór bedzie poprawny ? Chciałbym połączyć komfort z estetyką.

Wydaje mi się że 225 na nasze drogi to optimum 235 może być zaszerokie na naszych kolejinach i kolejna kwestia to szersza opona większe opory i spadek przyśpieszenia

Wydaje mi się że 235 45 17 jest zaniską oponą do e39 duże szczeliny są między oponą a błątnikiem

Proszę o poradę i podzielenie się własnym doświadczeniem

Opublikowano

Na tę felgę oponki 225/50/17 będą bardzo dobre :cool2: A różnica średnicy kola w porównaniu z oryginałem nie przekracza 1% więc będzie dobrze.

Połączenie komfortu z estetyką :?: Hmm. Nie wiem jakie najmniejsze felgi możesz wsadzić do 3.0d ale 16' na E39 wyglądją na trochę małe.

17' będzie w sam raz a przy tej oponie i komforcie jazdy E39 nie powinno być tak żle na naszych dziurach :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Co sądzicie o oponach Matador(Słowackie-grupa Continental), Falken(Japońskie-Dunlop),Nankang

Ceny tych opon są o wiele nizsze niz renomowanych firm.

Warto ryzykować z tymi oponami w aucie które dość często lata ponad 200km/h

Podobają mi się oponki Goodyear EAGLE F1 GS-D3 w cenie 502zł/szt

tylko zastanawiam się jak one spisuja się na naszych dziurawych drogach