Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Co jest potrzebne (oryginalne czesci bmw) do odtwarzania filmów dvd w e91? Mam navi 8,8 cala ale czytnik dvd nie czyta mi filmow dvd ani zadnych vcd?

Prosze o pomoc,

Pozdrawiam

Krzysztof

Opublikowano

Witam

Hmmm, w cenniku opcji do BMW niestety nie znalazłem możliwości odtwarzania filmów DVD. Niemniej jednak jest to możliwe. Tylko sie zastanawiam czy taki "dodatek" jest np przy pakiecie TV. No pozostaje jeszcze kwestia oprogramowania w samochodzie. Ale sam jestem ciekaw rozwiązania.

Pozdrawiam

Opublikowano

witaj,

W instrukcji obsługi przy omawianiu TV widać na wyświetlaczu "dvd" obok "cd" wiec może to jest właśnie to...

Nie wiesz czy można jak sie gdzieś dokupi "opcje TV" to czy bez problemu się to zamontuje w aucie czy będą jakieś komplikacje ? Chciałbym jednak mieć oryginalne podzespoły gdyż wszystko jest tam elektroniczne i jakieś zmiany mogły by zaszkodzić ? Widziałem na allegro interfejs do e90/e91 :

http://allegro.pl/item313101963_tv_w_samochodzie_bmw_e60_e90_interfejs_lvds.html

Czy ktoś miał do czynienia z czymś takim ? Co o tym sądzicie, warte kupna i oczywiście czy będzie współpracowało z i-drive?

Pozdrawiam,

Krzysztof

Opublikowano

Z tego co się orientuje to nie będzie to takie proste. Poczytaj tematy związane z BMW e60, tam są opisane problemy z dodawaniem wyposażenia do auta. Najprawdopodobniej serwis BMW będzie musiał wszystko na nowo kodować (albo jak kto woli programować). Na pewno sprawa nie jest tak prosta jak w przypadku poprzedniej generacji "trójki" czy "piątki".

Pozdrawiam

Opublikowano

Adamczykk ja posiadam coś takiego w swoim E61. Jest to znakomita alternatywa ponieważ nie musisz już kupować TV Free, poza tym w "nowych BMW" jest problem z dokładaniem tv- można oczywiście zrobić to w salonie ale będzie to srogo kosztować. To urządzenie jest podpinane tuz przed monitorem posiada ono wiele wejść (obraz i dźwięk), urządzenie nie pojawia się w iDrivie tylko przełączamy się na nie dłużej przytrzymując przycisk MENU. Urządzenie jest warte swojej ceny jedynym jej minusem jest to że dźwięk trzeba podłączyć do radia w "jakiś sposób" ja zastosowałem transmiter FM, ale nie taki prosto z chin tylko w Józefowie (Warszawa) jest taka firma zajmującą sie montażem car-audio w samochodach grupy VW. Założyli mi swój transmiter i jestem bardzo zadowolony jakość jest fenomenalna sam w to nie wierzyłem- w pełni wykorzystuje LOGIC 7, miałem wrażenie że dźwięk jest przestrzenny ale nie wiem czy to prawda.

Krotko mówiąc urządzenie jest naprawdę godne polecenia i swojej ceny, a jeżeli jesteś zainteresowany tym transmiterem to daj znać na priv poszukam kontaktu do nich.

A DVD z wyświetlacza znajdujące sie obok CD służy do słuchania plików formatu MP3:)