Skocz do zawartości

[E61] 520D Wasze opinie na temat Touring`a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich posiadaczy BMW a głównie posiadaczy E61 .

Mam prośbę jakie są wasze opinie na temat 2.0 -litrowego Dieselka w kombiaku ... i oczywiście jak sie wam sprawuje od nowości ...

kiedy pierwsze nadplanowe wizyty w serwisie ASO i jak z cenami na przeglądach .

Pozdrawiam Gadas

Opublikowano

Nie pytam o konkretny rocznik i wyposażenie dodatkowe bo interesują mie opinie wszystkich kolegów posiadaczy E61 .

Jakie odczucia z jazdy ?

Jak po przeglądach czy dokładnie usuwane usterki przez was zgłoszone

Na co zwracacie uwage przy wizycie w ASO ?

Cos sie tam odkleja cos zle działa ?

Jeśli jest to wasze pierwsze BMW to czy tego sie spodziewaliście po nim czy jest dużooo lepiej.

No i jak z tym 2.0Dislem 163/177 konikowym wam sie powozi ;)

Opublikowano

Kolego nie pytam o usterki :)

Raczej interesują mnie opinie użytkowników z jazdy kombiakiem kogoś kto przesiadł sie z np. z sedana lub z innej marki kombiaka ...

Na co zwracać uwagę przy przeglądach na co w ASO zwracać uwagę .

Usterki to normalna sprawa wiec sie nimi nie przejmuję bardziej mnie interesuje jak sie zabezpieczyć przed ich powstaniem np. Nie piłować na 1,2,3,4 bo silnik padnie lub smarować zamki takim a takim smarem by z czasem nie doprowadziło to do konieczności ich wymiany ...

Kolego bicker co do usterek opisanych na forum o E61 520D to można je opisać w 3 linijkach czyli nic tu w praktyce nie ma ...

Nie ma też nic o awaryjności szyberdachów panoramicznych czy elektryka siada czy mechanicznie ulegają uszkodzeniu (przypadłość czesta z Forda) . Nie ma też informacji czy silniczki od siedzeń ulegają zepsuciu czyli ukrecają sie mechanizmy (plastik na ślimakach z Forda i Audi) czyli to co mi sie psuło w innych markach .

No nic jak nie ma to trudno ...