Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam i zapraszam do wyrażenia swoich opini na temat zabezpieczeń przed kradzieżą.ja osobiście mam autko już wiekowe ale na pewno kusi i zastanawiam się czy lepiej załżyć alarm czy poszukać jakiegoś dobrego elektryka i założyć jakieś inne zabezpieczeni. AC na takie samochody jest drogim interesem a czytając posty osób którym autka skradziono coraz więcej mam wątpliwości. może ktoś ma jakiś patent, wiem że to śliski temat ale proszę tylko o opinie i rady. Pozdrawiam

P.S. nie dajmy się złodziejom

TOMEK[E32]730
Opublikowano
Było już dużo na forum o tym bo sam czytałem, więc poszukaj! Ja osobiście polecam blokade mechaniczną Niedźwiedź Lock, byłem obecny podczas jej montażu w mojej Bemce i przyznam że blokada jest solidna i profesjonalnie zamontowana, napewno z jej złamaniem nie pójdzie tak łatwo. Ponadto mam alarm, dla profesjonalisty żadne zabezpieczenie ale zawsze pochłonie trochę czasu, którego zazwyczaj złodziej za dużo nie ma no i odstraszy pospolitych złodziejaszków, czy gówniarzy. Warto też pomyśleć nad jakimś ukrytym wyłącznikiem zapłonu.

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano
W telewizji straszą ostatnio, że wzrasta liczba kradzieży samochodów na części i jak tego słucham to też zaczynam się trochę obawiać o moją niunie. Sporo E32 przyjechało do RP więc zapotrzebowanie na części z pewnością jest spore. Napewno w najbliższym czasie założę odcięcie zapłonu, alarm mam fabryczny więc chyba pozostanie jeszcze blokada skrzyni.

kiedyś

E32 730

E36 318