Skocz do zawartości

Na LPG spalanie 20 litrów, na PB około 50 litrow (???)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To zależy od instalacji LPG. u mnie jest tak - muszą być spenione dwa warunki - temp. silnika (nie otoczenia, bo tak chyba ktoś zrozumiał ...) musi wynosić 35st. i upłynąć kilka dekund od przekręcenia kluczyka w poz.2 - w zasadzie powinno być od uruchonienia (wg mnie), ale jest jak jest.

Czyli jest u mnie możliowść uruchomienia silnika odrazu na gazie - musi być ciepły (>35st) i muszę odczekać te kilka sek.

W PRINSie przełączenie na gaz odbywa się po (x) cykli pracy wtryskiwaczy benzynowych. Wartość (x) wpisuje się w programie instalacyjnym i jest to np x=1000.

Ale uruchomienie następuje zawsze :!: na benzynie. Chyba, że zaprogramujemy małą wartość (x)=10 i ukręcimy ją rozrusznikiem przy odpalaniu.

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano
To zależy od instalacji LPG. u mnie jest tak - muszą być spenione dwa warunki - temp. silnika (nie otoczenia, bo tak chyba ktoś zrozumiał ...) musi wynosić 35st. i upłynąć kilka dekund od przekręcenia kluczyka w poz.2 - w zasadzie powinno być od uruchonienia (wg mnie), ale jest jak jest.

Czyli jest u mnie możliowść uruchomienia silnika odrazu na gazie - musi być ciepły (>35st) i muszę odczekać te kilka sek.

W PRINSie przełączenie na gaz odbywa się po (x) cykli pracy wtryskiwaczy benzynowych. Wartość (x) wpisuje się w programie instalacyjnym i jest to np x=1000.

Ale uruchomienie następuje zawsze :!: na benzynie. Chyba, że zaprogramujemy małą wartość (x)=10 i ukręcimy ją rozrusznikiem przy odpalaniu.

Niestety nie zgodzę się z Tobą - widzę przecież kiedy mi się przałącza na gaz ;) i rozmawiałem tez na ten temat z gazownikiem.

Jest dokładnie tak jak napisałem - i jak temp. silnika jest tylko >35 to mogę (ale nie muszę) odpalać na gazie.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)