Skocz do zawartości

Cabrio - Potrzebna pomoc przy wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem tu nowy i postanowiłem sie zarejestrować na waszym forum. Ostatnio dostałem większy przypływ gotówki i postanowiłem spełnić swoje marzenie a mianowicie kupno BMW e46 Cabrio (rok 2001-2002) bo z tego co widzę można już je dostać od 12000EURO.

Nie chce auta do żadnych wyścigów dlatego myślę, że silniki 1.8 lub 2.0 na moje potrzeby spokojnie wystarcza.

Chciałbym jednak przed kupnem dowiedzieć się o tych silnikach ( i o całym aucie) jak najwięcej aby dokonać właściwego wyboru.

Co możecie mi powiedzieć o tych autach? Na co należy zwracać uwagę przy ich zakupie? Czy jest jakaś "tzw" wadliwa wersja Cabrio której trzeba omijać szerokim łukiem? Jak tam się sprawuję elektronika? Szczerze przyznam się, że z BMW nie miałem zbyt wiele do czynienia i chciałbym przed zakupem wiedzieć o tych autach jak najwięcej mi się uda.

Czekam na wasze porady,opinie,info itp. itd.

dzięki z góry

Opublikowano
Kolego wpisałem i nie ma dyskusji żadnej jeśli chodzi o to auto. Także chciałbym aby się włączyli do rozmowy użytkownicy głównie E46 Cabrio.
Opublikowano

OK! Dzięki bardzo. Temat (z twojego linka) przeczytany. Jednakże dużo tam piszą o starszych modelach BMW (chociaż informacje zamieszczone tam na pewno bardzo się przydadzą przy próbie kupna samochodu).

Teraz zabieram się za czytanie o silnikach.

Jednak chciałbym aby ktoś kto ma E46 się również wypowiedział na jakie usterki szczególnie zwracać uwagę.