Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może ktoś z Was ostatnio wyjmował przednie kierunki w E46, wiem ze w nadkolu nad kierunkiem jest otwor przez który trzeba śrubokrętem podważyć taki plastykowy plaski zaczep, wole sie kogos doradzic bo niechce nic tam uszkodzić a na forum sa niescislosci jedni pisza ze trzeba w dół docisnac a inni ze w gore podważyć i powinno wyjść więc jak to należy poprawnie zrobić a by nic nie zepsuć??

Pozdrawiam i dzieki za pomoc

Opublikowano

z gory jak patrzysz masz otwor gdzie nasz wkret. Musisz go poluzowac na tyle,aby dalo sie wysunac kierunkowskach do przodu. Kwestia 30 s :wink:

pozdr

Opublikowano
zapomnialem dodac ze mam 318 E46 z 1999r a wiec przed liftem a srobka mocuje kierunki w E46 po lifcie czyli od rocznika 2002r u mnie widac z gory tylko takie plaskie plastikowe języki...
Opublikowano
zapomnialem dodac ze mam 318 E46 z 1999r a wiec przed liftem a srobka mocuje kierunki w E46 po lifcie czyli od rocznika 2002r u mnie widac z gory tylko takie plaskie plastikowe języki...

musisz nacisnac czyms te wąłsnei jakby jezyki.

poaptrz sobie na budowe takie kierunku to może bedziesz wiedział gdzie cisnac...

masz aukcje gdzie może oblukac :

http://www.allegro.pl/item304817950_migacz_kierunkowskaz_bmw_3_e46_bialy_nowe_.html

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
wlasnie tak zrobilem wczesniej obejrzalem takie kierunki na zdjeciu i z gory widac tylko ten pierwszy gorny zaczep o grubosci około 2mm i długosci około 3 cm próbowałem właściwie naciskać w dół oraz lekko na boki ale delikatnie zeby niezlamac tych zaczepów ale bez rezultatu...
Opublikowano
wlasnie tak zrobilem wczesniej obejrzalem takie kierunki na zdjeciu i z gory widac tylko ten pierwszy gorny zaczep o grubosci około 2mm i długosci około 3 cm próbowałem właściwie naciskać w dół oraz lekko na boki ale delikatnie zeby niezlamac tych zaczepów ale bez rezultatu...

słuchaj musisz widocznei mocniej... ewentualnie możesz sprobować wyjąc lampe z kierunkiem ... ale bez wyjecia kierunku bedzie mga ciezko rozpiac listewke podreflektorowa od błotnika...

Wiec ja proponuje mocno to wcisnac i szarpnac... i musi wyjść no cyab ze ktos to ułamał i moze posmarowął klejem... włozył ... i klapa ... ( ale mało realne)

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
W dziurkę na grzbiecie błotnika wsunąć płaski śrubokręt od zewnętrznej strony błotnika i naprzeć na plastikowy biały języczek do wewnątrz komory silnika jednocześnie pomagając sobie ręką bądź drugim śrubokrętem w wysunięciu migacza - jeśli dobrze pamietam :)