Skocz do zawartości

Błąd Carsoft - 1temperature control wheel, right

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wiem że było już o tym, ale nie znalazłem dokładnego opisu usterki. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc będę wdzięczny. Pozdrawiam.
Opublikowano
chyba mam ten sam bład :) Według mie tu chodzi o czujnik temperatury zew, który jest po prawej stronie pod przedn8m zderzakiem. Mi on oszukuje o 10st ( zawyża tem.) Wczoraj wymieniłem ( założyłem termistor 6,8k 5% tol) ale nadal bez zmian. Tylko jeszcze nie sprawdzałem czy komp pokazuje dalej ten bład. U mnie przez niego nie włącza sie webasto reszta działa oki

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Witam. U mnie także termometr oszukuje o jakieś 5 stopni. Wczoraj byłem u elektryka i okazuję się że kable są całe pognite, trzeba wymienić fragment kabli aż pod maske. (to samo z przednim pdc). Jeśli to jest błąd czujnika temperatury zewnętrznej ( a wychodzi na to że tak), to w sumie nic poważnego. Proszę napisz tylko czy komputer dalej pokazuje ten błąd. Pozdrawiam.
Opublikowano

no teraz u mnie nie ma błedu czujnika w airco :) może termiostor o złych parametrach dobrałem i oszukuje te 10st???? O tych 6,8k to na tym forum wyczytałem ale nie wiem czy było sprawdzone.

Ale mam jakis bład który powraca

auxiliary-fan relay - tłumaczenie dosłowne to : pomocniczy wentylator przekażnik tylko gdzie go szukac, o jaki wentylator chodzi ??

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa