Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie wogóle nie moge odpalic samochodu .Paliwo idzie ,świeczki też ok a wogóle nie chce gadać .Co może być przyczyną tego ?Autko posiada instalacje gazową .
Opublikowano

Spróbuj go odpalić od razu ze startu na gazie (da się i nie trzeba mieć do tego instal. I generacji) trzeba włączyć zapłon, przełączyć przełącznik na benzynę i potem z powortem na gaz i w momencie jak przełączysz na gaz odrazu go kręć (taki mały sposób jak komuś padnie pompa paliwa a ma instalację gazową).

Piszesz ze paliwo podaje ale moze na gazie odpali za to spróbuj, jak odpali no to moze jednak z tym podawaniem paliwa coś nie jest tak (moze to własnie pompa? amoze mało benzyny :):):), też tak raz się załatwiłem, nie spojrzałem na wskażnik paliwa a było pusto :):))

Spróbuj.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
miałem ten sam problem napisz najpierww czy to sie dzieje na mrozie i czy jak jest ciepły to pali
Opublikowano

Witam

Ja mam podobny problem. U mnie po nocy nie moge go odpalic, krece z 10 sekund i dopiero po dodawaniu pedału gazu to wchodzi powoili na obroty i w końcu odpala. Jak jest ciepły to za każdym razem ale wystarczy ze postoji z 10 godzin i znow to samo.

Juz nie wiem co mam robic.

Prąd dochodzi swiece ok myslalem ze to cewka ale nie.

djkarol napisał że mial ten sam problem powiedz co bylo przyczyna u ciebie.

Dzieki i pozdrawiam.

PS.Mam instalacje gazowa, moze tu tkwi jakis problem. Na gazie tez probowalem odpalac i nie bylo z tym problemu.

E32 730 LPG

KUPIĘ ŁADNE ZADBANE E38 735 LUB 740 rocznik '96;'97. PROSZĘ O KONTAKT NA PW.

Opublikowano
znalazłem ten broblem dodzwoniłem się do pierwszego własciciela i on mi powiedział że jak będę palił a akumulator będzie lekko podnięty to on ma jakąś blokade i nie zapali tak zrobiłem podmieniłem akumulator od kolegi z dizelka noje i zagadał za pierwszym razem może jakiś spadek napięcia mu przeszkadza i wtedy można go kręcić i kręcić
Opublikowano
Faktycznie akumulator mam troche padniety ale jak go naladuje to jest tak samo. Sprobuje podlaczyc nowke akumulator i zobaczymy. Wydaje mi sie jednak ze tak jakby paliwa nie trzymal i po calej nocy paliwo splywa sobie do baku, jak krece to ciagnie je z baku przez caly uklad i dlatego tak dlugo to trwa. Nie znam sie na tym ale mam takie odczucie tak jakby jakis "zaworek", odpowiedzialny za to zeby paliwo nie splywalo do baku spowrotem, nie trzymal.

E32 730 LPG

Opublikowano
dzisiaj znalazłem też powód falujących obrotów na benzynie na gazie chodził ok przepływka była nieszczelna musiał dostać strzała i ją podbiło do góry dzisiaj ją obsmarowałem silikonem i jest ok
Opublikowano
Witam

Ja mam podobny problem. U mnie po nocy nie moge go odpalic, krece z 10 sekund i dopiero po dodawaniu pedału gazu to wchodzi powoili na obroty i w końcu odpala. Jak jest ciepły to za każdym razem ale wystarczy ze postoji z 10 godzin i znow to samo.

Juz nie wiem co mam robic.

Prąd dochodzi swiece ok myslalem ze to cewka ale nie.

djkarol napisał że mial ten sam problem powiedz co bylo przyczyna u ciebie.

Dzieki i pozdrawiam.

PS.Mam instalacje gazowa, moze tu tkwi jakis problem. Na gazie tez probowalem odpalac i nie bylo z tym problemu.

Proste rozwiązanie twojego prblemu .Gdy już wiesz że to twoja ostatnia trasa tego dnia to przed dojechaniem na miejsce(jakieś 200m.) przełącz manualnie na benzyne a rano powinien odpalić jak złoto :wink:
Opublikowano

Dzieki za rade :D

Dziwi mnie jednak to ze tak sie porobilo z tym odpalaniem, chcialbym zlokalizowac przyczyne dlaczego tak jest przeciez wczesniej nie bylo tego problemu.

Wlozylem nowy akumulator i na razie pali jak marzenie zabacze za kilka dni jesli nic sie nie zmieni to znaczy ze winny byl akumulator.

E32 730 LPG

Opublikowano

Czy silikonem wysmarowales na okolo tych dwoch duzych rur gumowych przy przeplywomierzu?

Czy moze rozbierales przeplywke?

Daj znac w ktorych miejscach smarowales tym silikonem.

E32 730 LPG

Opublikowano
Ile ah powiniem miec akumulator do E-32 3 litry?

E32 730 LPG