Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bmw 318 problem jest tego rodzaju ze wskaznik od temperaturu nie stoi pionowo tak jakby nie byl dogrzany .ledwo siega za niebieskie pole . ale temperatura jest ok . cos jest nie tak ale nie wiem co ?? help
Opublikowano
Witam Na mije to jest ok. tam nie ma określenia z temperaturą tylko skala od do i między tym jest ok. to znaczy że cały ten zakres pomiędzy kreskami to jest normalna temperatura pozdrawiam Marcin.
Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=16090 (przykładowy temat, jak również jeden z wielu)

Ja bym jednak sprawdził termostat na początek. Może on nawala.

U mnie przy długich przejazdach na niskich obrotach (ok 1500-2000) wskazówka nie trzyma pionu, tylko jest przechylona lekko w lewo. Natomiast gdy nieco bardziej "piłuję" trzyma pion. Poprzedniej zimy tak się nie działo i temperaturę trzymało w pionie, więc podejrzewam termostat.

Opublikowano
mialem 316 , 320 dwie a teraz mam 328 i wskazowki zawsze byly na pion a u mojej żonki w tej 318 jest wlasnie tak jak opisalem . dziwne . sprawdze moze ktos wyciagnal termostat z niej ?? to swiezo zakupione auto .
Opublikowano
Miałem tak samo , leciało ciepłe powietrze a wskazówka troszkę za niebieskim i walnięty był termostat