Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy opadają mi już ręce zrobiłem tak jak mówiliście sprawdziłem wszystkie czujniki (przód i tył) okazało się że faktycznie jeden nie cykał kupiłem taki sam

włożyłem i dalej nie działa. Aczkolwiek teraz jest sygnał ciągły i potem mruga zielona kontrolka sygnał wyraźnie słyszalny jest z przodu a nie z tyłu.Może ktoś miał podobny problem i uporał się z nim.Pozdrawiam I czekam cierpliwie

na odpowiedz.

Opublikowano

kolego ale po co odrazu zakładać nowy temat? po co robić bałagan i czemu nie kontynujesz poprzedniego? było by łatwiej powiedzieć co masz zrobić bo wiedzieli bysmy co było... a teraz jesli chodzi o parktronic to

- wymieniony czujnik nie moze mieć innego nr musi być taki sam jak był(czyli taki sam jak pozostałe w aucie)

- sprawdzić instalacje(pod zderzakiem masz kostke warto ją rozpiąć i zmierzyć miernikiem czy nie masz gdzieś przerwanego kabla od czujnika własnie do tej kostki

-sprawdzić czy w kostce nie ma wody bo lubi tam się zbierać

ps

na przyszłość pisz w starym temacie

Opublikowano
A czy to jest jakoś połączone szeregowo pytam ponieważ u mnie są czujniki z przodu i z tyłu gdzie szukać najpierw? a co do czujnika tak sprawdziłem od razu i są takie same numery.Dodam jeszcze że przysłuchując się to wszystkie czujniki tak cykają to dobry znak?