Skocz do zawartości

mam problem z czujnikiem abs i asc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam bmwe46d od niedawna zapala i gasnie rownoczesnie czujnik abs i asc dzieje sie to w roznych odstepach czasowych w danej sytuacji oba nie dzialaja kiedy sie zapala czy ktos mial taki problem lub wie gdzie jest ten czujnik.dzieki.[/b]
Opublikowano
Było juz na ten temat. Spawa wyglada tak ze zapala Ci sie kontrolka od absu i dsc i recznego i przy okazji nie działa predkościomież tak? jak tak to masz padniety czujnik absu na kole. pzrewaznie lewy tylny. Ale musisz jechac na kompa aby to dokładnie określić. koszt czujnika do tyłu firmy ate to gdzieś 250- 300 zł + wymiana 15 minut.
Przeciwnik SERII.
Opublikowano

A jesli predkosciomierz dalej dziala to nadal znaczy ze czujnik abs?

Nie ma na to wplyw zurzycia klockow hamuclowych?

Pozdrawiam

Opublikowano
A jesli predkosciomierz dalej dziala to nadal znaczy ze czujnik abs?

Nie ma na to wplyw zurzycia klockow hamuclowych?

Pozdrawiam

Teoretycznie nie powinien mieć, ale ja miałem taką sytuację, że jak mi się skończyły z tyłu klocki i ślizgały się na brzegach tarcz, to odłączało mi ABS i ASC.

Jednak w sytuacji, gdy nie świeci się kontrolka od zużycia klocków (a jest podłaczony czujnik), a świecą się kontrolki od ABS i ASC oraz działa prędkościomierz, to najprawdopodobniej czujnik prędkości koła (abs) z przodu. Najpewniejszametoda diagnozy to komp.

Pzdr

Poprawcie mnie, jeśli się mylę...