Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam problem :) POsiadam radio CB i chcialem je zalozyc w mojej BMce 318TDS 95r. POd oparciem na lokiec mam schowek na kasety. A problem mam w tym gdzie mam je zainstalowac nie mam bladego pojecie.. Jakies sugestie??
Opublikowano

Witam,

Był temat w którym użytkownicy się wypowiadali gdzie najlepiej umieścić CB. Napiszę Ci co niedługo będę robił w tym kierunku.

1. Montuje na stałe pod schowkiem pasażera tak żeby nie rzucało się w oczy.

2. Podłącze zasilanie pod kable od zapalniczki (nie będę się bawił w te wtyczki co dają do radia bo gniazdo zapalniczki potrzebne mi do czegoś innego)

3. Wywiercę dziurę w tylnej ścianie oddzielającej bagażnik od kabiny, żeby przeprowadzić kabel od anteny.

Następnym razem użyj wyszukiwarki żeby nie zaśmiecać forum.

Pozdrawiam,

Kamil
Opublikowano

nie wiem jak w innych wersjach nadwoziowych, ale w coupe nic nie wierć !!!

Kabel przeprowadziłem pod kanapę tylnią i potem zdjąłem tą część pomiędzy oparciem kanapy a tylnim boczniek, tam są dziury, jedną z nich przeprowadziłem kabel... Wyszedł mi w bagażniku tuż obok głośnika i tam go wrzuciłem pod tapicerke bagażnika...

.
Opublikowano
rozebrałem całą tapicerkę z tyłu bo zablokował mi się pas i przy okazji szukałem miejsca żeby przeciągnąć antenę przez bagażnik i niestety nie ma zabardzo jak bo przytej wiązce kabli niechcę przeciągać kabla od anteny bo się boję, że urwę jakiś kabel :worried: więc wolę wywiercić dziurę w tej sciance bo i tak nie bedzię jej widać :roll2:
Kamil
Opublikowano

Ja tez mialem dylemat czy wiercic jakies dziury czy nie :) Ale w koncu stwierdzilem ze dobrym miejscem na radio bedzie szczelina miedzy tunelem a siedzeniem pasazera :D Radio trzyma sie dobrze, nie lata, mozna bez problemu je obslugiwac i w razie potrzeby szybko wyjac :dance:

U Ciebie moze byc z tym problem, jezeli masz podparcie na lokiec.