Skocz do zawartości

zmienilem silnik w 325i i faluja mi obroty PROMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.. przepraszam ze pisze w tym dziale ale probowalem juz w dziale gdzie jest temat z falujacymi obrotami i nikt nie mogl mi pomoc:( mam problem z moja bunia i prosze o rade moze ktos wie co jej dolega:( niedawno wymienilem silnik 2,5l 24v 192km na nowy poniewaz w starym pekla glowica a nie chcialem sie bawic w spawanie, kupilem sam silnik w bdb stanie wyjety z samochodu sprowadzonego z austrii.. sprawdzalem go zanim go wyjeli i chodzil elegancko. Przelozylem bebechy z mojego silnika (bebechy w moim silniku byly ok) i wlozylem silnik. Odpalilem auto i okazalo sie ze silnik wariuje!! raz wysokie raz nisike i tak w kolko. Slyszalem ze moze tak byc jak sie odepnie wszystkie czujniki itp ze trzeba na nowo nauczyc komputer sterowania wtryskami ze trzyma sie go na gazie czy cos.. probowalem ale nic to nie daje poniewaz nawet na wiekszych obrotach trzymajac go na gazie obroty spadaja!!(jest taka przerwa) Czyscilem krokowy przepustnice i wszystko pokolei nawet szyby:) i nic!! Podejrzewam ze silnik lapie lewe powietrz ale skad?? Prosze o rade z gory dziekuje!!
Opublikowano

Witaj.

Miałem kolege który walczył z falującymi obrotami bardzo długo. Kupował na allegro silniczki krokowe niby w b.dobrym stanie i dalej miał falujące obroty nawet po ich czyszczeniu. Pojechał do serwisu i kupił orginalny silnik krokowy zapłacił chyba mniej wiecej 500zł i problem został zażegnany raz na zawsze. Niby u ciebie było OK wiec nie powinno być problemu, spróbuj zamienić komputer ( sterownik silnika ), jeśli będzie to samo to musisz dokładnie jeszcze raz uszczelnić cały dolot, gumowatych rurek nie wymieniałeś na nowych, guma twardnieje ze starości być może pękła któraś z gumowych rurek przy przekładaniu silnika i łapie lewe powietrze.