Skocz do zawartości

alarm ?????? pomocy pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie moge dostroic pilota - i ponoc to moze byc jakis odbiornik w lusterku wewnwtrznym czy to prawda czy koles chce mnie szarpnac na kase ?? jak ewentualnie spr taka usterke ?
Opublikowano
nie moge dostroic pilota - i ponoc to moze byc jakis odbiornik w lusterku wewnwtrznym czy to prawda czy koles chce mnie szarpnac na kase ?? jak ewentualnie spr taka usterke ?

moze zle stroisz pilot...poszukaj na forum...bylo kodowanie kluczyka :P

Opublikowano
po otwarciu manualnie trzeba 15 min odczekac , wsiasc zamknac drzwi , kluczyk do stacyjki na max 5 sek w pol 1 sopwrotem na 0 wcisnac przycisk od otwierania centralnego i tzrymajac ten przycisk wciskac ten od otwierania 3 razy w ciagu 10 sek raz za razem po 10 sek drzwi powinny sie zaryglowac i odryglowac - tak robie i nic
Opublikowano
po otwarciu manualnie trzeba 15 min odczekac , wsiasc zamknac drzwi , kluczyk do stacyjki na max 5 sek w pol 1 sopwrotem na 0 wcisnac przycisk od otwierania centralnego i tzrymajac ten przycisk wciskac ten od otwierania 3 razy w ciagu 10 sek raz za razem po 10 sek drzwi powinny sie zaryglowac i odryglowac - tak robie i nic

w instrukcji obsługi jest też coś o tym, że trzeba trzymać kluczyk przy lusterku wstecznym (tam jest odbiornik), ale jak to dokladnie wygląda to nie pamiętam mogę to zeskanować i wysłać Ci na email, ale dopiero jutro bo mam ją w domu.

Pozdrawiam,

Kamil
Opublikowano

widac nie chce ci sie szukac...koledzy pisza ze nieraz trzeba guzikiem od zamykania to robic i miec wszystko pozamykane...a baterie sa dobre :?: bo jak sa stare to tez nie zakodujesz :roll:

tu masz ladnie opisane wszystko...http://uploaded.to/?id=nngkxn

Opublikowano

W lusterku wstecznym jest odbiornik wiec najlepiej kodując trzymać pilota obok niego. Po odłączeniu lusterka ponownie trzeba adoptować piloty bo sie kasuje.

Kiedy koduje sie piloty po otwarciu z kluczyka trzeba odczekać 15 min a następnie:

1. Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi

2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1(zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem

3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania

4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz.

5. Jesli jest kolejny kluczyk to juz bez wkladania do stacyjki powtarzamy pkt. 3 i 4, trzeba to zrobic w ciagu 30 sek. dla kazdego kolejnego kluczyka(lacznie moga byc 4).

Jezeli to nie pomaga spróbuj zmienić guziki czyli nacisnąc i przytrzymać przycisk zamykania i trzykrotnie krótko w ciągu 10 sekund przycisk otwierania początek i koniec instrukcji taki sam.

Jezeli jeden i drugi spodób nie pomoze a baterie w pilocie masz ok i lusterko prawidłowo podłaczone, to może być jeszcze jedna przyczyna ze nie możesz zakodować pilotów. Możesz mieć zablokowaną programowo możliwość kodowania pilotów ja tak kiedyś sobie zablokowałem probując dodać kluczyki z E46. Nagle nie dawało sie nic zrobić próbowałem chyba ze 100 razy włącznie ze zmianą baterii w pilotach. W koncu zadzwoniłem do którejś firmy z rzędu co naprawiają auta i powiedzieli mi ze muszą sie podpiąć pod komputer (inni chcieli szukać po kablach itd) i pojechałem na komputer. Zresetowali moduł (Grandmodul IV) po tej operacji odrazu zakowowałem sobie swoje dwa kluczyki

Opublikowano

Pozwolę wcisnąć się w ten wątek... :P

Dragon240-BMW widzę, że masz pojęcie w tych sprawach: Wiesz może jak sprawdzić czy mam w samochodzie alarm? Brzmi śmiesznie, no ale sprawa wygląda tak: Jakiś czas temu kupiłem E36 i właściciel powiedział, że "ponoć" jest alarm, ale sam nigdy nie doświadczył efektów jego działania, podobnie ja. Mam przy kluczyku pilot, ma on trzy guziki (jest nawet narysowana trąbka :P). Naciskanie tych guzików powoduje jednak otwieranie/zamykanie centralnego i nic więcej. Szukając alarmu próbowałem trząść samochodem, testować czujniki otwartych drzwi i nic :D Nie mam alarmu czy poprostu nie umiem tego sprawdzić? :D Jeśli niemam to skąd ten pilot? :shock:

:)
Opublikowano
na kompie bylem i bat zmienilem programowac programowalem napewno dobrze - to jest moja trzecia Betka przy tamtych programowanie dzialalo bez problemu . w tym wypadku dopiero po wymianie lusterka to pomoglo i zaprogramowalem za pierwszym razem . jak juz mi sie udalo to sprawdzalem jeszcze raz na starym lusterku i nic wiec ewidentnie wina byl rozwalony odbiornik w lusterku