Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!!

Czy moze ktos mi pomoze???

Od pewnego czasu jak wrzucam wsteczny to piszczy mi z tylu , a kontrolka miga na parktroniku. Bylem na kompie , i wyszlo ze jedna czujka nie dziala - prawy tyl. Reszta pokazuje ze jest ok.

Mam 5 uzywek, nie sprawdzonych, ale troszku nie chce mi sie wierzyc ze wszystkie sa padniete. Wymiana na inne nic nie zmienia. Caly czas mi piszczy przez pare sekund, i miga na przycisku w aucie.

Czy moze byc padniete cale urzadzenie ???

Czy ktos mial taki przypadek???

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam. W takiej sytułacji na 99% walnięte są kable. Ja mam to samo tylko z przodu. Przełuż czujniki z lewej na prawą i zobaczysz czy to czujka czy kable ( jesli czujka to błąd będzie pokazywał się po drugiej stronie, jeśli kable to po tej samej) Życze powiodzenia w szukanie usterki. Pozdrawiam.
Opublikowano
Witam. Cieszę się że moja diagnoza byla dobra. Ja się jeszcze nie uporałem z PDC choć na 100% są to też kable. Niestety trzeba zdjąć przedni zderzak a tu już troche roboty. Pozdrawiam.
Opublikowano

Panowie, mam podobny problem z czujnikami z tyłu - jeden ze środkowych nie działa i chciałbym w celu diagnozy zamienić lewy z prawym. Jak mam się do nich dobrać, czy wystarczy zdjąć listwę? Trzeba ją gdzieś podważyć, czy są gdzieś jakieś śrubki?

Z góry dzięki.

Opublikowano

Czesc!!!

Odnosnie listwy to musisz ja energicznie pociagnac do siebie z obu stron , i powinna ci zejsc. Boczne czujniki wyciaga sie bez problemu. Odchylasz listwy boczne, sa na zatrzaskach, i czujniki masz na wierzchu. Gozej jest ze srodkowymi. Podobno mozna do nich dojsc jak sie podniesie auto i od spodu jakos trzeba wcisnac rece. Sam tego nie robilem , ale podobna tak mozna. Jak nie to trzeba sciagac zderzak.

Dwa slowa do kolegi co mi wczesniej doradzal. U mnie byly dwie przyczyny. Jeden to walniety kabelek, a drugi powud, to we wtyczkach zrobil sie luzik, i nie bylo dobrego styku na czujniku. I to mnie mylilo, bo raz bylo wszystko ok, a zaraz awaria. Rozebralem wtyczke, pozaciskalem wszystkie trzy gniazda, i teraz jest OK.

UWAGA!!!! W czujniku sa trzy igly, ktore wchodza we wtyczke. Jak bedziecie wpychac, to uwazajcie zeby nie skrzywic ich. Mnie sie jedna pokrzywila, i juz myslalem ze musze wyrzucic czujke. Ale jakos sie udalo ja wyprostowac, i wszystko fajnie dziala.

Pozdrawiam!!!!