Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. auto ja w temaci z gazem sekwencyjnym LPIGAZ sterownik STELLA. Po uruchomieniu samochodu jest OK. Obroty trzymaja równoutko. Jak troche sie rozgrzeje zaczynaja falowac od 500 do ok. 1100

zarówno na gazie jak i na benzynie. Po za tym silnik pracuje normalnie tzn. ma moc nie dławi go czy coś podobnego. raz na jakis czas przy ruszaniu na i-szy biegu troche go przydławi ale to bardzo rzadko.

Wymieniłem sonde na uniwersalna jakieś pól roku temu(8tys km).

Resetowałem komputer tak jak jest opisane na forum. jeździłem tylko na benzynie było OK jakies 10 min. po czym znów obroty zaczeły falowac.

Podłączałem wcześniej pod kompa-pokazał błąd: regulacja składu mieszanki i sonda lambda. po skasowaniu nie pojawiał sie ponownie.

czy bedzie to lambda bo jak by był krokowy to falował by odrazu po uruchomieniu a on zaczyna falowac jak sie troche rozgrzeje czyli jak zaczyna sterownik brac pod uwage sygnał z sondy lambda

tyle ze na kompe(CDIF2) napiecie sondy oscylowało. Prosze o pomoc.