Skocz do zawartości

DYFER - JEGO OZNACZENIA - pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem beeme z huczacym mostem - pomyslalem wymienie i bedzie ok - wymienielm na jescze gorszy bo wyje starsznie, kipilem nastepny i czeka w piwnicy az uzbieram na jego wlozenie i mobila zeby go nim zalac. zastanwiaja mnie cyferki ktore oznaczaja jego przelzoenia. teraz kupilem most o przezlozeniu 4.10 a wczesniej był 3...coś tam. mam niestety tylko silnik 1.6 co mnie boli starsznie ale kupowalem auto na szybkoz eby dojechac nim do pracy.

ale konkretnie - moze mi ktos wytlumaczyc co to dokladnie oznacza bo nie wiem czy im wieksza licza tym lepiej czy im mneijsza. powiem sczezrze ze na tym msocie na ktroym teraz jezdze (drugi) auto starciło z przyspieszenia, na tamtym sie szybciej zbieral. chcoiaz jechalem autem w 5 osob i pelnym bagaznikiem 180km/h i jescze był gaz tylkos ie bawlem wieceje jchac bo auto bylo masakrycznie brudne i mialem jedna lampe po stronie pasazera bo zarowka mi sie przypalila a nie mialem nowej hyh.

a więc czekam na odpowiedz (az starch pomyles co wy mi tu zas napsizecie zeby zbesztac ten silnik):D

bmw 4 life
Opublikowano
Most o przeŁożeniach 4,10 jest mostem "krótszym", a to oznacza, że będziesz miaŁ lepsze przyspieszenie niż przy dyfrze 3,... PrzeŁożenia sprawdza się dość prosto - jeden obrót waŁu to 4,10 obrotu koŁa. Jeśli zastosujesz najdŁużeszy dyfer do e30 czyli 2.70 będziesz miaŁ wysoką prędkość i sŁabe przysieszenie. Jeśli silnik da radę oczywiście :)