Skocz do zawartości

jak zmienic obroty carsoftem :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym sie dowiedzieć czy da się zmienieć obroty w mojej bemce (318TDS E36 98' ) przez interfejs KKL program Carsoft 6.5.Błędy moge kasowac a live date wogóle sie nie łączy z samochodem moze nie mam wogóle takiej opcji .zgóry dziekuje

Opublikowano
Carsoftem co najwyzej mozesz zobaczyc jakie sa obroty w danym momecie. O zmianie mozesz zapomniec. Livedata pokazuje tylko chwilowe parametry pracy silnika a carsoft nie ze wszystkimi sterownikami potrafi sie dogadac.
Opublikowano

ale mi nawet chwilowe parametry nie pokazuje .nie wiem dlaczego??

a jak wogóle zmienic w tds obroty nie koniecznie przez komputer??

Opublikowano
Widocznie z twoim sterownikiem silnika carsoft sie nie dogada. A co do zmiany obrotow to jesli sie bie myle to praktycznie nie ma takiej mozliwosci bez pisania nowego oprogramowania sterownika. Jesli silnik wraz z osprzetem jest w 100% sprawny to i obroty sa prawidlowe. Tak przynajmniej jest w benzyniakach
Opublikowano
podłanczałem interfejs z oprogramowanie carsoft 6.5 do BMW E39 530 common real i live date normalnie podawał parametry. Czym mógł bym sprawdzić parametry w mojej becie??
Opublikowano
Niestety nie wiem czy wogole czyms takim jak carsoft sie uda. Mozna probowac wersja 6.1.4 i 6.5. Mi w jednym e36 2.0 czyta a w 1.8 nie daje rady
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obrotów nie zmienisz CarSoftem. Obroty są zapisane w EPROMie. Zmiana programu sterownika wchodzi tylko w grę. Tylko po co chcesz to zrobić? Masz coś nie tak?
Kai