Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzis pierdzielnela mo miska tzn pekla przy korku spustowym.. nie wiem czy kupic nowa czy pospawac.... i mam takie pytanie...

Z czego jest miska olejowa zrobiona w 318i z 91 roku...aluminium jakies duralumniniu czy co??

a 2 szukalem miski na allegro do mojego silnika, mam niby M40, niby bo juz nie wiem co to jest.. na allego sa miski jakieg gorne i dolne alni jednej ani drugiej nie mam w aucie..jest jakby cala (dolna+gorna nie skrecana)... ogolnie taka duza... co jest za zlom to moje bmw bo juz nie mam sily...???

Opublikowano
a z czego jest zrobiona miska bo mosze pospawam ja na aucie bez sciagania w ostatecznosci bo pekniecie jest mini mini przy korku spustowym taka ryska i sie saczy...
Opublikowano
Alu, ja podjechałem z miską do gościa co alu spawa i mi pospawał ale miałem ją wyciągniętą i wyczyszczoną z obu stron, ja mialem taką ryse na dwa cm.
Opublikowano
Alu, ja podjechałem z miską do gościa co alu spawa i mi pospawał ale miałem ją wyciągniętą i wyczyszczoną z obu stron, ja mialem taką ryse na dwa cm.

no ja mam na jakies 5mm-1cm ysje...i chce na aucie pospawac bo wyciiiiiiaana to hohoh.....

chyba ze moze jakos na wylikon do wys temp wkrece korek to moze uszczelni..

Opublikowano
Umnie kiedyś walneła przy spuście, najprawdopodobnie mechanior jakoś za mocno dociągał śrubę i poszła misa , zciągnąłem jo i pospawałem i do dziś dnia jest wszycho ok a już dwie wymiany oleju były . Pozdrawiam Tomasz .
Opublikowano
Umnie kiedyś walneła przy spuście, najprawdopodobnie mechanior jakoś za mocno dociągał śrubę i poszła misa , zciągnąłem jo i pospawałem i do dziś dnia jest wszycho ok a już dwie wymiany oleju były . Pozdrawiam Tomasz .

no wlasnie mi przy spuscie walnela... doslownie saczy sie zaraz przy korku...pprowuje korek wkrecic na sylikon do wsy temp moze pomoze....